StoryEditor
VaterpoloKORČULA JE BILA DOMAĆIN KADETSKOG PRVENSTVA HRVATSKE U VATERPOLU

ZLATO OTIŠLO NA KANTRIDU, SREBRO NA ZENTU Jugaši na kraju potopili Mladost te uzeli broncu!

Piše Tonči Vlašić
2. veljače 2020. - 14:19
Kadeti Jug Adriatic osiguranja su treći u prvenstvu Hrvatske, koje je održano u Korčuli. Prvak je riječko Primorje EB, koje je u finalu dobilo OVK POŠK s 9:4, dok su Jugaši u utakmici za treće mjesto savladali HAVK Mladost s 12:5.

Marko Glavinić s pet pogodaka bio je najbolji strijelac dubrovačke momčadi u utakmici za broncu, Ivano Vlahović je postigao tri, Stjepan Brajović dva, a po jedan pogodak Mateo Benussi i Nikola Bjelopera. Nikola Balić je imao 10 obrana. Pod vodstvom Aljoše Lončarića i pomoćnika Željka Vukčevića osvajanju bronce doprinjeli su još Petar Kulaš, Marin Zeko, Božo Brajović, Luka Čurlin, Bruno Đuho, Ivor Miljan Popović, Maro Šušić, Niko Đerek, Luka Ljepava i Pero Perak.

Jugaši su do polufinala stigli s tri pobjede (Medveščak 9:6, Mornar BS 12:4 i Galeb MR 11:5) i jednim neodlučenim rezultatom (HAVK Mladost 9:9), a u polufinalu su doživjeli jedini poraz. Izgubili su s 12:11 od OVK POŠK.

KPK, koji je u skupini bio posljednji (Opatija 10:11 i OVK POŠK 4:18), te potom razigravao za poredak od 9. do 11. mjesta, na kraju je bio bez pobjede (Medveščak 9:17 i Zadar 1952. 3:18), te je zauzeo posljednje jedanaesto mjesto.

FOTO Marko Glavinić (Jug AO)

Izdvojeno