StoryEditorOCM
VaterpoloJUGAŠI NA KORAK DO NASLOVA PRVAKA

Želja je oprati ovu sramotu - rekao je trener Jadrana, a Jugov: ‘Na kraju je svejedno je li 12 razlike ili jedan razlike, broje se samo...‘

Piše PSD.
20. svibnja 2022. - 21:11

UTORAK U GRUŽU

Prva utakmica finala, nedjelja, 8. svibnja, Split: Jadran - Jug AO 10:11 (0-1), druga utakmica finala, utorak, 17. svibnja, Dubrovnik: Jug AO - Jadran 14:16 (1-1), treća utakmica finala, petak, 20. svibnja, Split: Jadran - Jug AO 7:15 (1-2), četvrta utakmica finala, utorak, 24. svibnja, Dubrovnik: Jug AO - Jadran (18.30 sati)

Ukoliko finalna serija ode u pet utakmica, majstorica bi se igrala u Splitu u petak, 27. svibnja.

Jug AO 17. put prvak Hrvatske ili splitski Jadran prvi put? 

I dok je Mile Smodlaka, trener Jadrana, bio utučen: 'Ni jedna jedina stvar nije funkcionirala', osmijeh na licu Jugaša. Treneri su stali pred novinare nakon treće utakmice u kojoj je Jug Adriatic osiguranje, a ne domaćin, splitski Jadran stigao do vodstva 2:1 u finalnoj seriji na tri pobjede.

Tri utakmice finala su za nama. U niti jednoj nije uspješan bio domaćin. Prve dvije su bile u jednu loptu, treća ne. Jug je u 13. minuti vodio s 8:0, imao u dva navrata 10 pogodaka viška (13:3 i 14:4). Na kraju plus 8 (15:7).

- Jednostavno, danas je bio takav dan. Za nas je u cijeloj priči najvažnije da smo opet držali visok ritam, i to je odlučilo. Na kraju je svejedno je li 12 razlike, ili jedan razlike, broje se samo pobjede. Čeka nas strahovito teška utakmica u utorak u Gružu. Nadam se, kao i ovdje, pred punim tribinama. Ovo je sve velika pobjeda vaterpola – rekao je jugov trener Vjeko Kobešćak.

Što kad se ostvari pobjeda na ovakav način?

- Ovakve pobjede dovode do opuštanja. U četvrtu utakmicu moramo ući bez razmišljanja kako je bilo u trećoj. Jadran neće ponoviti ovakvu utakmicu, teško da ćemo i mi – istaknuo je Kobešćak.

Splitske kolege su pohvalile jugovog vratara Tonija Popadića.

- S ovom M zonom, koju nismo igrali, koju nisam pretjerano forsirao, smanjili smo broj izbačaja, te se manje trošimo. Popadić se u njoj odlično snalazi. Možda sam ja bio tvrd u nekim stvarima, pa smo forsirali nešto drugo. Ali, da su ušla prva dva šuta Jadrana sve bi bilo drugačije. Jadran ima širinu – dodao je Kobešćak, te podsjetio kako su junaci Jadranovih pobjeda bili Delić, Pejković, Marinić Kragić, Čagalj...

Četvrta utakmica finala je u Gružu u utorak, 24. svibnja.

- Želja je u Gružu oprati ovu sramotu. Ovo je bila naša najgora utakmice. Ne bih htio podcijeniti Jug, igrali smo ove sezone protiv boljih momčadi, ali da je na ovakvog Jadrana naletila ekipa s dna hrvatskog prvenstva, ne znam kako bi prošli. Ništa nije štimalo. Nismo bii mentalno unutra, nismo mogli ni plivati, bili smo u grču... – rekao je Smodlaka.

- Daleko od toga da je gotovo. Jadran je vrhunska momčad. Ne smijemo se opustiti ni trenutka – riječi su jugovog vratara Popadića.

Kad će utorak, 24. svibnja!

19. travanj 2024 19:43