StoryEditorOCM
VaterpoloVELIKO FINALE |

ZAVRŠENO PRVENSTVO HRVATSKE ZA MLAĐE KADETE Jugašima srebro, Medveščak je u drugoj četvrtini bio za pet, te je zlato ostalo na zagrebačkoj Šalati

Piše Tonči Vlašić
29. kolovoza 2021. - 13:32
VELIKO FINALE

Medveščak – Jug AO 18:9

ZAGREB Bazen na Šalati. Suci: Marin Beltrame i Rene Vekić (obojica iz Rijeke), delegati: Robert Jambrović i Igor Tripalo (obojica iz Zagreba).

MEDVEŠČAK: Nikola Batoš, Roko Čoga Šterle (4), Luka Džalto (1), Toni Kuleš (1), Filip Marković (1), Luka Sever (3), Josip Buntak, Toni Sule (5), Vito Gašparić, Luka Rogulja, Marko Antunović, Fran Miočević, Jan Slavnić (1), Bartol Kokanović. Trener: Marko Jelavić.

JUG ADRIATIC OSIGURANJE: Stjepan Vuković, Stijepo Guljelmović, Juraj Kulušić, Roko Miljan Popović, Noel Hanzier (1), Đivo Koprivica, Antonio Hezonja, Lovro Zvono (4), Ivano Lončar (3), Nikola Perak, Roko Benić, Frano Pavlić, Dominik Glavinić, Hrvoje Stjepović (1). Trener: Željko Vukčević, pomoćni trener: Aljoša Lončarić.

Igrač više: Medveščak 9/5, Jug AO 7/2

Peterci: Medveščak 1/1, Jug AO 2/2

Četvrtine: 3:4, 5:0, 7:3, 3:2.

Hrvoje Stjepović i Ivano Lončar su pogađali za preokret te prvo vodstvo Juga u finalu. Lovro Zvono je u razmaku od 45 sekundi postigao dva pogotka. Prvim je izjednačio na 3:3, a drugim za vodstvo 4:3, a što je bio rezultat prve četvrtine.

Nakon toga Medveščak je zagospodario svojim domom na Šalati, dobio drugu četvrtinu s 5:0, a kako je taj svoj niz nastavio i u trećoj četvrtini, sedam pogodaka je postigao za redom, dosta prije kraja velikog finala bilo je jasno kako zlato ostaje u Zagrebu, a kako će put Gruža Jugaši krenuti sa srebrom.

Bronca Zadranima

Ostale utakmice za konačni plasman, subota, 28. kolovoza, utakmica za 9. mjesto: KPK – POŠK 1937. 12:14, nedjelja, 29. kolovoza, utakmica za 7. mjesto: Primorje EB – Solaris 9:3, utakmica za 5. mjesto: HAVK Mladost – Mornar BS 10:11, utakmica za 3. mjesto: Jadran Split – Zadar 1952. 7:9

Medveščak je naslov osvojio dobivši svih šest utakmica, polufinale protiv Zadra 1952., koji je na kraju osvojio broncu, sa čak 17:4, bio je uvjerljiv i u skupini gdje je dobio sva četiri suparnika pobjeđujući u prosjeku sa 7,5 pogodaka po utakmici, a sad je bio uvjerljiv i u finalu protiv Jug Adriatic osiguranja s 18:9.

Jugaši su također bili prvi u svojoj skupini sa četiri pobjede, a u polufinalu protiv splitskog Jadrana su slavili na peterce, i to nakon što su u trećoj četvrtini zaostajali tri pogotka razlike, a tri minute do kraja utakmice s dva razlike.

S 32 pogotka Nardo Dragaš (Mornar BS) je najbolji strijelac, dok su iz redova prvaka najbolji vratar i najbolji igrač turnira, Nikola Batoš i Roko Čoga Šterle

20. travanj 2024 07:04