StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLSKA LIGA PRVAKA: JUG ADRIATIC OSIGURANJE - SZOLNOKI DOSZA

ZADNJA UTAKMICA U GRUŽU U 2019. GODINI 'Četiri mađarska reprezentativca, imaju i pet srpskih igrača, čeka nas velika utakmica, kvalitetan suparnik, a nama je imperativ pobjeda!'

3. prosinca 2019. - 11:23
Izgubili su Kup Hrvatske, prvi trofej u sezoni, koji se dijelio, a kojeg su branili i osvajali protekle četiri sezone, te će 2019. pamtiti samo po jednom trofeju. U proljeće nisu obranili naslov pobjednika Regionalne lige, jesu naslov prvaka Hrvatske, a sad im je do kraja ove sezone želja (cilj) vratiti izgubljenu krunu prvaka Regionalne lige te obraniti najvrijedniji domaći trofej. Mladost je u sva tri finala bila suparnik, a s obzirom na sastav koji ima, bit će Jugašima najveća prepreka u ispunjenju želja (cilja) ove sezone.

Međutim, to je tek na rasporedu nakon Europskog seniorskog prvenstva, te Svjetskog juniorskog prvenstva, zbog čega će sredinom ovog mjeseca uslijediti stanka u klupskim natjecanjima. Nastavak je u veljači 2020. godine. Ipak, do tada ih čekaju još dvije utakmice u skupini europske Lige prvaka.

- I da je osvojen Kup, imperativ bio bio uzeti bodove, pogotovo protiv Szolnoka kod kuće nakon čega idemo na jedan od najtežih ili najteži bazen na svijetu za igrati, u Pirej, u goste Olympiacosu – govori Vjeko Kobešćak, trener Jug Adriatic osiguranja.

Zanimljivo, Jugaši su bili 2016. po četvrti i posljednji put osvojili naslov prvaka Europe. Krunu su uzeli te godine pobjedom u Budimpešti u finalu protiv Olympiacosa, a u glavnom gradu Mađarske su preko tog istog grčkog prvaka izborili polufinale, potom opet u finale ušli preko moćnog PRO Recca, ali, umorili se te ostali bez 'goriva' u finalu protiv Szolnoka, koji je podigao pokal prvaka. Iduće godine su preko Szolnoka izborili polufinale, ali ovaj put nisu uspjeli preko PRO Recca doći u finale, koji je potom izgubio od Olympiacosa, koji je ove godine izgubio finale od Ferencvarosa, koji je u četvrtfinalu zaustavio Jugaše.

- Da, Szolnok prvak 2017., a Olympiacos prvak 2018., a finalist 2016. i 2019. godine. Toliko o tome tko nas čeka u preostale dvije utakmice u ovoj godini. Što se tiče ove sezone i Szolnoka treba reći kako je dosta promijenio momčad. Sada je tu temelj uz Viktora Nagyja, Bence Batoria, Davida Jansika i Davida Angyala, koji su mađarski reprezentativci, pet srpskih igrača. Imaju taj srpski štih s Duškom Pijetlovićem, koji ih je pojačao ove sezone, sa Gavrilom Subotićem, Viktorom Rašovićem, Radomirom Drašovićem i Đorđom Lazićem. Po imenima to je vrhunska momčad – podvukao je Jugov trener.

Szolnoki je dobio kod kuće Sintez Kazan (13:10), potom hercegnovski Jadran u Igalu (14:12) te prošlo kolo splitski Jadran s 5:4. Izgubio je u 3. kolu u Barceloni od Barcelonete (14:10), te u 4. kolu s pogotkom razlike od Olympiacosa kod kuće (8:7).

- Definitivno težak protivnik. Mi smo u ovih nekoliko dana nakon izgubljenog finala Kupa Hrvatske tražili snagu, tražili smo i greške u tom finalu, a sve kako se ne bi ponovile već protiv Szolnoka. Ističem, čeka nas velika utakmica, kvalitetan suparnik, a nama je imperativ pobjeda – naglasio je Kobešćak. Jugaši su bogatiji od svog večerašnjeg suparnika za tri boda (četiri pobjede i jedan poraz).

Utakmica Jug Adriatic osiguranje - Szolnoki Dosza počinje u Gružu u 19 sati.
Semafor skupine 'A'
Poredak skupine 'A': 1. Olympiacos 15 bodova, 2.-3. Jug Adriatic osiguranje i Zodiac CNA Barceloneta po 12 bodova, 4. Szolnoki 9 bodova, 5. Jadran Split 4 boda, 6. Sintez Kazan 3 boda, 7. Spandau 04 2 boda, 8. Jadran Carine (HN) 1 bod.

Još u 6. kolu igraju, utorak, 3. prosinca, Kazan: Sintez Kazan - Spandau 04, Barcelona: Zodiac CNA Barceloneta - Olympiacos, Split: Jadran Split - Jadran Carine (HN)

19. travanj 2024 20:07