StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO/KADETSKO PH

ZA UTJEHU BRONCA Zonić: 'Nama je ovo bila velika škola'

29. listopada 2016. - 22:18

Kadetkinje Juga poražene su u obje utakmice prvenstva Hrvatske, koje je odigrano u Splitu te su zauzele treće mjesto. Prvo su izgubile s 15:1 od domaćina, Suzuki Bure, a potom sa 17:3 od zagrebačke Mladosti.

- Suzuki Bura ima Dominu Butić, koja odskače, i koja je seniorska reprezentativka Hrvatske. Vidjelo se to nakon što je ona izašla iz igre, a zahvaljujući njoj Suzuki Bura je dobila prvu četvrtinu sa 7:0. U drugoj utakmici Mladost je predvodila Ana Lukačić, koja je postigla čak 9 pogodaka. Lukačić je ista priča kao i Butić. S druge strane nama su ovo bile prve utakmice u ovom sastavu, većina naših igračica će još nekoliko godina igrati u ovom uzrastu, nekoliko godina su mlađe od Butić i Lukačić, i zbog toga je razlika sad u Splitu bila velika u obje utakmice. Najbolje je pogledati sliku na kojoj su naše dvije igračice, Nika Alamat i Kristina Hanzijer s Lukačić. Alamat je mlađa od Lukačić pet godina, a Hanzijer tri. Ali, ako bi uspjeli zadržati ekipu na okupu, nastavili raditi, onda bi sutra mogli konkurirati Splićankama i Zagrepčankama - naglasio je Siniša Zonić, trener Juga te dodao:

- Moram istaknuti kako smo nastupili na kadetskom zahvaljujući odličnoj suradnji, koju imamo s Korčulanskim plivačkim klubom. Vjerujem kako ćemo tu suradnju, gdje nam nekoliko igračica dolazi s Korčule, nastaviti. Inače, uz sve nismo bili kompletni. Nedostajale su Iva Fabris i Marija Foretić. Fabris je prošle sezone igrala za prvu ekipu Juga u Prvoj hrvatskoj ligi.

U Splitu je uz Zonića na klupi bila Martina Nadilo, a za Jug su igrale Ilijana Brkić, Sofia Matković, Nika Alamat, Iris Filippi, Elvira Plečaš, Kristina Hanzijer, Paula Batinović, Zrinka Fabris, Zrinka Stipanović i Marijana Brkić, koje su dobile brončanu medalju budući su na prvenstvu nastupile ukupno tri ekipe.

17. travanj 2024 10:42