StoryEditorOCM
VaterpoloKRENULA NOVA SEZONA REGIONALNE LIGE

Vratio se Loren Fatović, 1. kolo zaključit će ogled u Gružu, ‘Sunčani‘ gosti prvaka

Piše Tonči Vlašić
15. rujna 2023. - 22:56

Jug Adriatic osiguranje i Solaris će zaključiti 1. kolo u skupini Zapad nove sezone Regionalne lige. Utakmica se igra u subotu, 16. rujna, u Gružu s početkom u 18 sati. 

Nova sezona Regionalne lige otvorena je utakmicama u Splitu: Jadran je dočekao riječko Primorje EB te bio bolji s 22:12. Debi u kapici domaćina imao je Loren Fatović, dojučerašnji kapetan Jug Adriatic osiguranja. Postigao je dva pogotka. Zadnju utakmicu za matični klub imao je na istom mjestu 17. svibnja. Jadran je bio uspješniji. Bila je to majstorica finala prvenstva Hrvatske u kojoj se ozlijedio (prst), a zbog čega je morao na operaciju. Propustio je nastup na završnom turniru europske LIge prvaka u Beogradu, a s reprezentacijom Svjetsko prvenstvo u Fukuoki.

Prošla sezona Regionalne lige završena je pobjedom Jug Adriatic osiguranja, koji je u finalu završnog turnira svladao u Beogradu splitski Jadran, a u polufinalu domaćina, Novi Beograd

Ove sezone nema završnog turnira. Dvije su skupine. Svatko sa svakim doma i vanka. Za prvaka će na kraju igrati tri najbolja iz skupine Zapad (hercegnovski Jadran je slobodan u 1. kolu) i dva najbolja iz skupine Istok u kojoj su srpski klubovi, Crvena zvezda, Partizan, Radnički, Šabac i Novi Beograd. Klubovi koji izbore borbu za prvaka prenose međusobne rezultate, a čeka ih na svakom od dva nova turnira ogled protiv klubova iz druge skupine. Tko bude nakon toga imao najviše uspjeha, taj je prvak.

Jugaši, koji su ukupno pet puta osvajali Regionalnu ligu, slobodni su u 2. kolu skupine Zapad, a u 3. kolu, 29. rujna, gosti su zagrebačke Mladosti, koja je na startu svladala u Splitu Mornar s 14:9 u drugoj utakmici odigranoj u petak, 15. rujna, u Poljudu (Korčulanin Marin Čumbelić je i ove sezone u kapici Mornara). 

17. rujan 2023 22:57