StoryEditorOCM
VaterpoloFRANCUSKI PRVAK KOMPLETAN DOPUTOVAO U DUBROVNIK NA UTAKMICU S JUG ADRIATIC OSIGURANJEM

Vlakom do Pariza, zrako(plovo)m preko Zagreba do Čilipa, Ante Vukičević: ‘Uvijek je teško...‘

Piše Tonči Vlašić
9. studenog 2021. - 17:54

Vlakom do Pariza, zatim zrako(plovo)m do Zagreba, te na isti način do Dubrovnika. Francuski prvak CN Marseille je stigao kompletan na utakmicu 2. kola skupine 'B' europske Lige prvaka protiv Jug Adriatic osiguranja. Ante Vukičević, hrvatski reprezentativac, koji već tri sezone igra za CN Marseille, istaknut će kako je uvijek teško igrati u Gružu kontra Juga, a kako to iskustvo nemaju svi njegovi suigrači.

- Dobro smo odigrali protiv Recca prve dvije četvrtine. Nažalost, primili na početku treće tri lagana pogotka, koliko smo ukupno primili u prve dvije četvrtine. I tu je Recco pobjegao – prisjetio se Vukičević prvog nastupa u Ligi prvaka. Sandro Sukno je sad na klupi PRO Recca, aktualnog prvaka, koji je u Marseilleu očekivano uzeo bodove, ali je neočekivano naišao na vrlo dobar otpor domaćina u prvom poluvrijemenu.

Vukičević i ekipa su kvalitetniji sastav od WASPO 98 Hannovera, prvog Jugovog suparnika ove sezone, a s druge strane Jug je za francuskog prvaka lakši zadatak od PRO Recca. CN Marseille, kao i Jug AO, za cilj ima izboriti nastup na završnom turniru Lige prvaka u Beogradu, biti među četiri najbolja u skupini. Marko Bijač je s Olympiacosom trenirao uoči sezone s CN Marseilleom, te s PRO Reccom, te ističe: Recco je favorit skupine 'B', a Jug CO i CN Marseille bi se trebali 'tući' za drugo mjesto, plus OSC.

image
Ante Vukičević, hrvatski reprezentativac u kapici CN Marseillea
Tonči Vlašić

Vukičević i Andrija Prlainović su, istaknuo je jugov kapetan Loren Fatović, dva igrača koja odskaču u sastavu francuskog prvaka, ali svi ostali su, dodao je, vrlo dobri, svi igraju, i od svih prijeti opasnost.

SKUPINA ‘B‘ U SRIJEDU, 10. STUDENOG, GRUŽ U 19

Rezultati 1. kola, srijeda, 27. listopada, Marseille: CN Marseille – PRO Recco (trener Sandro Sukno) 7:13, Beograd: Crvena zvezda – Spandau 04 12:9, Dubrovnik: Jug Adriatic osiguranje – WASPO 98 Hannover (Marko Macan) 13:7, Budimpešta: OSC – Steaua Bukurešt 14:8.

Raspored 2. kola, srijeda, 10. studenog, Dubrovnik, Gruž, 19 sati: Jug Adriatic osiguranje – CN Marseille, Beograd: Crvena zvezda – OSC Budimpešta, Recco: PRO Recco – Steaua Bukurešt, Berlin: Spandau 04 – WASPO 98 Hannover.

CN Marseille će trenirati večeras u Gružu, te sutra prijepodne, na dan utakmice.

24. travanj 2024 22:36