StoryEditor
VaterpoloEUROPSKO PRVENSTVO DO 19 GODINA

Vlaho Pavlić pogotkom otvorio utakmicu protiv Slovačke, Hrvatska bez greške zaključila nastup u skupini, te sad čeka boljeg iz ogleda...

Piše Tonči Vlašić
20. rujna 2022. - 14:52

Dubrovčanin, Jugaš Vlaho Pavić je pogotkom otvorio utakmicu posljednjeg, 3. kola u skupini ‘B‘ Europskog prvenstva za igrače do 19 godina, koje se igra u Podgorici, a zaključio ju je pogotkom Riječanin Noa Burburan, član Primorja EB. Hrvatska je nakon Gruzije (20:6) i Italije (12:7) dobila i Slovačku, i to s 21:6 u utakmici koja nije mogla promijeniti poredak ni jedne, ni druge reprezentacije. Naša je uoči zadnjeg kola osigurala prvo mjesto što joj je donijelo izravan plasman u četvrtfinale, a Slovačka bila ‘zaključana‘ na posljednjem, četvrtom mjestu.

Niko Čubranić iz riječkog Primorja EB je s 4 pogotka bio naš prvi strijelac, Noa Burburan i Robert Stojanac iz splitskog Jadrana su postigli po 3, Dubrovčanin Nikola Ljepava, koji je član zagrebačkog Medveščaka, zatim Roko Vuković iz splitskog Jadrana, Toni Bušić iz zagrebačke Mladosti i Korčulanin, Jugaš Toni Mozara su postigli po dva pogotka, a po jedan osim Pavlića još dvojica Jugaša, Ivuša Burđelez i Patrik Kolak. 

Prvu, te dvije zadnje četvrtine protiv Slovečke branio je Ivan Mauro Čubranić iz Primorja EB, a drugu četvrtinu Duje Đula iz splitskog Jadrana. Još je igrao Toni Radan (Jadran). Izbornik Mile Smodlaka je danas odmarao dvojicu Dubrovčana, slobodni su bili Hrvoje Zvono i Roberto Radić. 

Tri preostale skupine osvojili su Španjolska, koja je bila najbolja u ‘A‘ skupini, Srbija u ‘C‘, te Mađarska u ‘D‘ skupini.

Drugoplasirane i trećeplasirane reprezentacije skupina razigravaju za mjesto među osam. Naši čekaju pobjednika ogleda između drugoplasiranog iz skupine ‘C‘ (Grčka) i trećeplasiranog iz skupine ‘A‘ (Nizozemska ili Malta).

Četvrtfinala su na rasporedu u četvrtak, 22. rujna, polufinala su u petak, 23. rujna, a medalje se u Podgorici dijele u nedjelju, 25. rujna.

20. rujan 2022 14:53