StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLSKA LIGA PRVAKA: JADRAN SPLIT - JUG ADRIATIC OSIGURANJE 12:11

VJEKO KOBEŠČAK NAKON PORAZA U POLJUDU 'Na kraju nismo imali snage ni ideje, kako mi na klupi, tako ni u vodi, da izvučemo ovu utakmicu'

8. studenog 2019. - 23:36
Nije gledao statistiku nakon poraza 12:11 u Splitu od Jadrana u kojoj bode u oči realizacija igrača više. Jugaši su iskoristili samo četiri od čak petnaest situacija s igračem više.... 
 
- To je posljedica s obzirom kako smo izgledali. Rekao sam u najavi, vidljivo je da smo malo pali u formi, znali smo da nas čeka teška utakmica, a znali smo da će Jadran kad, tad odigrati bolju utakmicu nego do sad - rekao je Vjeko Kobešćak, Jugov trener. Potom je 'prošeto' kroz splitske 32 minute.
 
- Mi smo imali rezultat, ali ne i igru od početka ove utakmice. Mogli smo se odvojiti, ali nismo te prilike iskoristili. U zadnjoj četvrtini, koju smo dočekali s dva pogotka prednosti, olako smo primili dva pogotka u manje od minute, vrlo lako, baš vrlo lako smo primili ta dva pogotka i tu smo sebe gurnuli u poraz. U obrani smo bili premekani i prespori. Naš vratar Toni Popadić je branio vrlo dobro. Držao nas je tri četvrtine u igri, ali na kraju je i on pao, na kraju nismo imali snage ni ideje, kako mi na klupi, tako ni u vodi, da izvučemo ovu utakmicu. Zaslužena pobjeda Jadrana. Pokazao je više srca, a bogami i više pameti u ključnim trenucima utakmice
 
Je li razlog poraza, te vaše loše igre u zadnje vrijeme, to što 'gađate' da najbolji budete krajem ovog mjeseca kad se dijeli prvi trofej (Kup Hrvatske)?
 
- Iskreno se nadam da je to. Rekao sam da smo se istrošili kroz deseti mjesec. Nije realno da pobjeđujemo sve u sezoni. Zatim, nije Jadran toliko slabiji od nas da smo mi sigurni u pobjedu kad igramo protiv njega. I slabije momčadi od Jadrana imaju izgleda protiv nas. Prošle sezone, a i na početku ove, krenuli su nas rezultati te smo potom puno očekivali. Kao i na početku prošle sezone, tako i na početku ove, neke utakmice smo dobili na mišiće, neke zbog toga jer suparnik kad stigne u Gruž 'kreće' s dva, tri pogotka manje.. Pazite, mi još uvijek nemamo toliku širinu da bi na ovaj broj utakmica, a imamo ih puno, prošli mjesec čak deset, mogli broditi bez problema. Ja se nadam da je ovo jedna početna točka s koje ćemo ići prema boljoj formi, a moramo ići jer nas za manje od sedam dana čeka Mladost, a to je jedna vrlo važna, možda ključna utakmica za poredak u Regionalnoj ligi. Zatim Liga prvaka protiv Rusa u Gružu. Imperativ nam je pobjeda. Potom završnica Kupa, pa stiže Szolnok, kojeg opet treba dobiti... Ako kiksaš onda se moraš vaditi u gostima kod Olympiacosa. Dakle, čekaju nas velika, velika iskušenja. Kvalitetni protivnici. Uz ovakvu igru kakvu smo prikazali u Splitu ne možemo očekivati uspjeh, ali se nadam da ćemo igrati dosta, dosta bolje.
 
Nekoliko puta ste 'skakali' u Poljudu nakon sudačkih odluka, isto kao i splitska klupa. Zatim, dva puta ste, ako se ne varam, burno reagirali smatrajući da je trebalo suditi dva metra, ne priznati pogodak Jadrana. Je li tako?
 
- Da, tražili smo dva metra. Tako je. Uzimajući u obzir suđenje u prethodnim utakmicama i večeras, mislim kako ovo nije bilo na nivou Lige prvaka. Kriteriji su, ha, od utakmice do utakmice. Neke stvari možeš objasniti što se sudilo, a neke ne. To je tako. Ali, mi nismo bili dobri protiv Jadrana te ne bi trebalo tražiti razloge poraza u suđenju. Naša obrana nije bila dobra da bi stigli do dobrog rezultata. Primili smo dvanaest pogodaka, a to je previše.
 
S Mladosti se derbi 8. kola Regionalne lige igra u Gružu u petak, 15. studenog. Mladost također ima u prvih sedam kola savršen učinak. 
 
- Čeka nas težak protivnik i teška utakmica, a nakon ovakve naše utakmice i poraza u Splitu sve je još teže. Svi potiho pričaju da je Mladost ove sezone na papiru jača od nas. Došli smo nakon dugo, dugo vremena da će nam utakmica s Mladosti kod kuće biti izuzetno teška. Ponavljam, nadam se da ćemo igrati dosta, dosta bolje kako bi mogli očekivati pozitivan rezultat - zaključio je Kobešćak.
Pogledajte semafor!
Rezultati 4. kola skupine 'A' europske Lige prvaka, Split: Jadran Split - Jug Adriatic osiguranje 12:11, Berlin: Spandau 04 - Jadran Carine (HN) 9:9, Szolnok: Szolnoki - Olympiacos 7:8, Kazan: Sintez Kazan - Zodiac CNA Barceloneta 12:20

Poredak skupine 'A': 1. Olympiacos 12 bodova, 2.4. Jug Adriatic osiguranje, Szolnoki i Zodiac CNA Barceloneta po 9 bodova, 5. Jadran Split 4 boda, 6. Sintez Kazan 3 boda, 7. Spandau 04 2 boda, 8. Jadran Carine (HN) 1 bod.

Raspored 5,. kola, utorak, 19. studenog, Pirej: Olympiacos – Spandau 04, Dubrovnik: Jug Adriatic osiguranje – Sintez Kazan, Igalo: Jadran Carine (HN) – Zodiac CNA Barceloneta, Szolnok: Szolnoki Dozsa – Jadran Split.
 

24. travanj 2024 15:00