StoryEditorOCM
VaterpoloPRIJELAZNI ROK |

VIJEST S APENINSKOG POLUOTOKA Je li rješenje povratak u Dubrovnik?

Piše Tonči Vlašić
26. svibnja 2020. - 22:00
Posillipo zove natrag svog Vincenza Renzuta Iodicea, koji nije potpisao novi ugovor s PRO Reccom, najtrofejnijim talijanskim klubom te najuspješnijim klubom u povijesti najjačeg europskog klupskog natjecanja, a za kojeg je igrao od ljeta 2018. godine te osvojio prve sezone duplu krunu, prvenstvo i kup (ova sezona je prekinuta, te se neće nastaviti, te je propala prilika za nove uspjehe).

Talijanski mediji pišu kako 27-godišnji Renzuto, koji je iz Napulja, i koji je kapicu Posillipa nosio od 2010. do 2017. godine, a s kojim je 2015. bio osvajač LEN Europa kupa, nije odbio kontakt sa svojim matičnim klubom, ali problem je što je bi povratak u njega značio po svemu sudeći oproštaj od kapice reprezentacije jer je Posillipo daleko od stare slave, financijska situacija je loša, a Renzuto želi i dalje igrati za trofeje, te za reprezentaciju s kojom je 2019. osvojio naslov svjetskog prvaka. Ne krije kako mu je želja nastupiti na Olimpijskim igrama, koje će se u Tokiju održati 2021. godine.

Dalje, pišu talijanske kolege, bila je opcija da ode nakon PRO Recca u Bresciju, ali od toga na kraju neće biti ništa te su talijanski mediji postavili pitanje: Je li rješenje povratak Renzuta u Dubrovnik?

Renzuto je već igrao Jug Adriatic osiguranje, i to u sezoni 2017./18. kad je pod vodstvom Vjeka Kobešćaka osvojio tri trofeja – Kup Hrvatske, Regionalnu ligu i naslov prvaka Hrvatske, te igrao na Final 8 Eurolige u Genovi gdje je Jug zaustavljen u polufinalu od PRO Recca, točnije, rumunjskog suca Adriana Alexandrescua.

Renzuto je u sezoni 2017./18. bio drugi strijelac Juga u Regionalnoj ligi, pogocima je sudjelovao u osvajanju oba domaća trofeja...

Jug Adriatic osiguranje je neki dan dogovorio nastavak suradnje s reprezentativnim centrom Lukom Lončarom, koji je nakon isteka petogodišnjeg ugovora potpisao do ljeta 2024. godine, te nastavak suradnje s vratarom Tonijem Popadićem, koji je potpisao šestogodišnji ugovor.

Ugovor na kraju ove sezone, koja bi se trebala nastaviti (želja je odigrati do kraja domaće prvenstvo, te Regionalnu ligu), ističe još ruskom reprezentativcu, braniču Daniilu Merkulovu, te centru Luki Lozini, Splićaninu, koji je sudjelovao u nekoliko reprezentativnih akcija. 
18. travanj 2024 11:38