StoryEditor
VaterpoloNOĆ HRVATSKOG VATERPOLA

VEČERNJAKOV VATERPOLIST JUGOVOM KAPETANU Bijač najbolji u 2016.!

Piše Tonči Vlašić
18. prosinca 2016. - 13:48

Vratar Jug Croatia osiguranja i hrvatske reprezentacije Marko Bijač izabran je za najboljeg hrvatskog vaterpolistu u 2016. godini u tradicionalnoj, 29. anketi Večernjeg lista. Bijač je s Jugom osvojio sve što se osvojiti može, a s reprezentacijom srebro na Olimpijskim igrama u Riju. Na Final Six-u Eurolige te na Olimpijskim igrama u Riju izabran je za najboljeg vratara.

Žiri u sastavu Boško Lozica, Joško Kreković, Milorad Damjanić, Dragan Rebić, Damir Glavan, Nikica Gulin i Zoran Curiš svoje glasove je dao  ukupno dvanaestorici igrača. Bijač je dobio 48 od mogućih 49 bodova (šestorica članova žirija su ga svrstala na prvo mjesto, dok je Glavan najviše, 7 bodova dao Sandru Suknu, a Bijača stavio na drugo mjesto). Sandro Sukno je drugi s 38 bodova, Luka Lončar treći s 22 boda, Anđelo Šetka četvrti s 19 bodova, peto mjesto su podijelili Andro Bušlje, Xavi Garcia i Maro Joković, osmi je Luka Bukić s 9 bodova, deveti Paulo Obradović sa 7 bodova, deseti su Josip Pavić i Josip Vrlić s po 5 bodova, a jedan bod je dobio Marko Macan.

Uz Jugovog 25-godišnjeg vratara i kapetana mjesto u najboljoj momčadi godine našli su još Andro Bušlje (Posillipo/Olympiacos), Javier Garcia (Jug CO), Maro Joković (Jug CO), Luka Lončar (Jug CO), Sandro Sukno (PRO Recco) i Anđelo Šetka (Primorje EB/Roma).

Priznanje Bijaču uručio je na Noći hrvatskog vaterpola u Slavonskom Brodu novinar Večernjeg lista Anton Filić. Bijač je peti Jugaš, koji je osvojio trofej. Prvo je to uspjelo Mili Smodlaki, koji je slavio čak pet puta (1999., 2000., 2001., 2004., i 2006.), potom Mihu Boškoviću (2007.), Franu Vićanu (2008.) te Nikši Dobudu (2013.). Prethodne dvije godine slavio je Cavtaćanin Sandro Sukno, prvo kao igrač Primorja EB, a prošle godine u kapici PRO Recca.
 

loading...

Izdvojeno

08. srpanj 2020 18:38