StoryEditorOCM
VaterpoloPRIJELAZNI ROK |

VEĆ SE RAZMIŠLJA O NOVOJ SEZONI, ZNA SE TKO ODLAZI IZ GRUŽA Kakva bi to bila priča kad bi Jug vratio njih trojicu!

Piše Tonči Vlašić
3. travnja 2021. - 11:07
Maro Joković, Andro Bušlje i Nikša Dobud u Sponzi primaju nagradu za osvojeno olimpijsko zlato u Londonu 2012. godineTonci Plazibat/Cropix

Razgovarali su proteklih dana u Zagrebu, što su dogovorili, to je još tajna, ali Andro Bušlje je želja Jug Adriatic osiguranja. Nisu se 2015. rastali s cvijećem, nažalost, niti jedan rastanak nije bio takav, ali Gruž bi opet rado vidio stup obrane iz Komolca u svojim redovima, svoga malog, danas najtrofejnijeg hrvatskog reprezentativca svih vremena.

Jug se o tome ne oglašava, neće ni Bušlje, ali već se uvelike o tome priča. Naravno, nije Mladost, koja ga je dovela prošlo ljeto, nezainteresirana za ostanak kapetana hrvatske reprezentacije jer on, unatoč 35 godina na leđima, igra ove sezone odlično, te nikako nije za mirovinu.

Šteta što je ikad i otišao, a pošao je iz Juga prvo u Posillipo, zatim u Olympiacos, pa u PRO Recco, te Mladost, koja želi vidjeti u svojim redovima još jednog velikana, koji je ponikao u Gružu – Mara Jokovića, koji ove sezone igra za talijansku Bresciu. Joković je drugi najtrofejniji hrvatski reprezentativac svih vremena, a računajući i klupske trofeje, on je daleko najtrofejniji hrvatski vaterpolist svih vremena. Naravno, ni on s 34 godine nije za bacit. Naprotiv, bez njega je nezamisliva i hrvatska reprezentacija.

Zatim, splitski Jadran bi Nikšu Dobuda, najboljeg centra koji je ponikao u Gružu. Dobud je u PRO Reccu, na širem spisku izbornika Ivice Tucka, a Jug je na centru tanak, tj. ne može sve sam Luka Lončar. Alex Obert se nije pokazao, Luka Lozina je otišao. Sad se čuje kako bi se sve trebalo vratiti na staro, kako je bilo protekle tri sezone.

Plus, osim Oberta Juga bi trebao napustiti ruski reprezentativac Daniil Merkulov, koji će nastaviti karijeru u Mađarskoj, i to u aktualnom prvaku Europe, Ferencvarosu.

Sezona, naravno, nije još gotova, ali kakva bi to priča bila kad bi Jug uspio ovog ljeta vratiti i Bušlju, i Jokovića, i Dobuda!

20. travanj 2024 13:39