StoryEditor
VaterpoloSVJETSKO PRVENSTVO

Vaterpolo je sport u kojem na kraju uvijek izgube Nijemci, Hrvatska svoje napravila, te sad čeka..

Piše Tonči Vlašić
23. lipnja 2022. - 19:14

PRVA POBJEDA

Hrvatska – Njemačka 13:9

DEBRECEN Gradski bazen. Gledatelja 100.

HRVATSKA: Bijač, Burić (1), Fatović (2), Krapić (4), Lazić, Bukić, Vukičević, Žuvela (1), Marinić Kragić (1), Vrlić (1), Bašić (3), Kharkov (1), Popadić. Izbornik: Ivica Tucak.

NJEMAČKA: Schenkel, Božić (1), Korbel, Rotermund, Schutze, Jungling, Strelezkij (2), Kuppers (2), Dolff, Kubish, Schipper, Gansen (1), Gotz. Izbornik: Petar Porobić.

Četvrtine: 4:1, 4:1, 2:2, 3:5.

SKUPINA 'B'

Skupina 'B', Debrecen, utorak, 21. lipnja, 1. kolo: Njemačka – Japan 11:12, Hrvatska - Grčka 8:8, četvrtak, 23. lipnja, 2. kolo: Hrvatska - Njemačka 13:9.

Poredak: 1. Hrvatska 3 boda / 2 utakmice (21:17), 2. Japan 2 boda / 1 utakmica (12:11), 3. Grčka 1 bod /1 utakmica (8:8), 4. Njemačka bez boda / 2 utakmice (20:25).

Raspored, četvrtak, 23. lipnja, 2. kolo: Grčka - Japan, subota, 25. lipnja, 3. kolo: Hrvatska - Japan (18 sati/HTV 2), Njemačka - Grčka. 

Pobjednik skupine ide izravno u četvrtfinale, dok drugi i treći igra osminu finala. 

Što našima treba u zadnjem kolu za prvo mjesto u skupini, a što donosi izravan plasman u četvrtfinale (vjerojatno i lakši put do polufinala), znat će se nakon što se Grčka i Japan zaključe 2. kolo u skupini. Uglavnom, u prvom od dva zadatka nakon startnih 8:8 protiv Grčke naši su napravili što je trebalo - ostvarili su pobjedu. Uzeli su dva boda. Trebaju to isto napraviti i protiv Japana u subotu, 25. lipnja. Samo tad će trebati biti uspješniji od Japana nego je to bila Grčka. Naravno, sve pod pretpostavkom kako se neće dogoditi neko iznenađenje...

Njemačka je danas daleko od slavnih dana, unatoč tome što su naši danas slabiji nego prije, nije imala izgleda. Svaki put kad su se ogledali na SP-u slavila ja naša reprezentacija. Sad s 13:9. Nakon prve četvrtine Marko Bijač je imao tri obrane, a Hrvatska tri pogotka viška. Nakon druge četvrtine razlika je bila šest pogodaka (8:2). Stoji, nastavak je pripao Njemačkoj, loše su naši odigrali u posljednjoj četvrtini, i u obrani, i u napadu. Ivica Tucak je podigao glas...

Ali, stoji, najvažnije je bilo pobijediti, a kako će u tome uspjeti bilo je jasno i prije te loše posljednje četvrtine.

Zatim, ova pobjeda na kraju ne bi trebala ući u završni račun kad se bude odlučivalo tko će biti pobjednik skupine. Gleda će se rezultat protiv trećeg, a Japan je dobio na startu Njemačku. Zbog toga, čekamo utakmicu Grčka – Japan. Nakon toga će puno toga biti jasnije. 

10. kolovoz 2022 17:18