StoryEditorOCM
VaterpoloSUBOTA U GRUŽU |

ULAZ JE SLOBODAN, PRVA UTAKMICA U HRVATSKOJ NAKON PANDEMIJE S GLEDATELJIMA NA TRIBINAMA Ivica Tucak: ‘Veselim se!‘

Piše Tonči Vlašić
11. lipnja 2020. - 15:59
Gruž je danas otvorio svoja vrata. Prvo za predstavnike medija, a putem njih uputio je poziv navijačima, ljubiteljima sporta, u ovom slučaju vaterpola, da dođu u subotu, 13. lipnja, na prijateljski ogled između reprezentacija Hrvatske i Crne Gore. Nacionalni stožer civilne zaštite RH je dao 'zeleno' svjetlo: oko 800 gledatelja, točnije, svaka treća sjedalica na tribinama dubrovačkog bazena rezervirana je za ljubitelje sporta.

- Prva je ovo utakmica s gledateljima u Hrvatskoj – ističe se u najavi utakmice uz napomenu kako je ulaz na utakmicu u Gruž besplatan.

Ivica Tucak, hrvatski izbornik, stao je pred novinare i prije nego su igrači napustili vodu gruškog plivališta.

- Testiramo igrače, da vidimo u kakvom su stanju – rekao je Tucak.

Naravno, ne treba isticati kako je koronavirus sredinom ožujka 'zatvorio' sve u svoje domove, tako i vaterpoliste, a njima je bilo teže održavati formu jer ne može se niti jednim treningom na suhom nadoknaditi trening u vodi. 

- Za nama je bila baš duga pauze. Kažem, radimo sad neke dodatne testove. Test će biti i trening utakmica s Jugom iza zatvorenih vrata u petak, ali i utakmica s Crnom Gorom u subotu. Ona će nam pokazati u kakvoj su formi danas igrači.

Najavio je izbornik već sad nova opkupljanja, ali tek nakon što se spusti zastor na domaće prvenstvo te regionalnu ligu, kad se sezona u ta dva natjecanja zaključi.

- Opet ćemo se okupiti u kolovozu. U planu je turnir u Šibeniku. Možda ću neke starije igrače osloboditi jednog dijela priprema, a sve kako bi uključili nove, mlađe igrače. Nakon toga kreće klupska sezona i europska natjecanja. Najvažnije nas očekuje u veljači iduće godine. Kvalifikacije za Olimpijske igre su za nas najvažniji turnir. Nemamo više pravo na pogrešku – naglasio je hrvatski izbornik.

image
Ivica Tucak na EP 2020. u Budimpešti foto: Vladimir Dugandžić / CROPIX


Crnu Goru zna u dušu. 'Sto' puta je Hrvatska igrala protiv nje, koliko je još tu ogleda hrvatskih i crnogorskih klubova, pa i europskih dvoboja u kojima su suparnici našim reprezentativcima bili reprezentativci Crne Gore. Zatim, puno je naših igrača dijelilo svlačionicu s udarnim crnogorskim igračima.

- Nema nepoznanica. Crnu Goru uvažavamo i poštujemo. Zadnji ogled smo imali na Europskom prvenstvu u siječnju u Budimpešti za brončanu medalju. Prva je to utakmicu koju smo nakon više godine izgubili od Crne Gore. Ova utakmica u Gružu u subotu, naravno, nema taj rezultatski značaj, ali će pokazati u kakvoj su formi igrači i što treba raditi u narednom periodu. Nama nedostaje Ante Vukičević, koji je ostao u Marseilleu. Isti problem ima i Crna Gora. Međutim, svi ostali su tu. Veselim se utakmici, a isto tako i činjenici da će gledatelji moći biti na tribinama – rekao je Tucak.

Utakmica Hrvatska – Crna Gora igra se u subotu, 13. lipnja, u Gružu s početkom u 19 sati.
14. travanj 2024 23:00