StoryEditorOCM
VaterpoloSVJETSKO VETERANSKO PRVENSTVO U VATERPOLU U JUŽNOKOREJSKOM GWANGJU

TRI PUTA BOLJI OD BOLJIH AMERIKANACA Dubrovački veterani preuzeli vrh!

7. kolovoza 2019. - 12:19
Dubrovački veterani hitaju prema novoj, svojoj šestoj medalji na Svjetskim veteranskim prvenstvima. Imaju do danas u svojim vitrinama tri zlata, jedno srebro i jednu broncu, a u južnokorejskom Gwangju, domaćinu 18. SP-a, na pola puta imaju maksimalan učinak – dobili su sve tri utakmice. Nakon uspjeha protiv njemačkog Spandaua 04 s 11:6 i pobjede protiv brazilskog AMPA ECP sa 14:10, nadigrali su u 3. kolu kategorije '45 plus' američki East Bay Masters WP sa čak 24:8!

Otvorili su utakmicu s 5:0, Alen Bošković i Maro Šušić su pogodili po dva puta, a za 5:0 Željko Mage. Na veliki odmor su otišli s vodstvom 11:5, zadnju četvrtinu dočekali s devet pogodaka viška (16:7), a u zadnjoj četvrtini potopili suparnika. Postigli osam, a primili samo jedan pogodak za konačnih 24:8.

Šušić je bio prvi strijelac Dubrovačkih veterana u 3. kolu sa šest pogodaka, Bošković i Olaf John su postigli po četiri, Mage i Miho Klaić po tri, Deni Marinković dva, a po jedan vratar Maro Balić te najstariji član dubrovačke momčadi i drugi najstariji igrač turnira u kategoriji '45plus', 61-godišnji Boško Perić. Još su pod vodstvom Gorana Turajlića igrali Maro Bijač, Božo Lujo, Davor Erjavec, Željko Margaretić i Božo Koprivica.

U 3. kolu slavio je i mađarski YBL Octopus, koji je dobio brazilski AMPA ECP s 12:7 te i on ima stopostotan učinak s tim što su sad Dubrovački veterani preuzeli prvo mjesto zahvaljujući boljoj pogodak razlici (Dubrovački veterani plus 25, YBL Octopus plus 21).

U 4. kolu, u četvrtak, 8. kolovoza, Dubrovački veterani igraju protiv slovačkih Košica. Potom su slobodni u petak, 9. kolovoza, u 5. kolu, nakon čega u 6. kolu, u subotu, 10. kolovoza, igraju protiv Mađara. U zadnjem kolu, u nedjelju, 11. kolovoza, suparnik im je druga američka momčad na prvenstvu, BT Guam, koja je bez boda nakon prva tri kola, a koja je u američkom ogledu u Gwangju izgubila od East Bay Masters WP sa 14:9. Košice su na polovičnom učinku - pobjeda i poraz, a u 3. kolu imaju igrati protiv Spandaua 04, koji također ima polovičan učinak u prva dva nastupa.  

FOTO Maro Šušić (Dubrovački veterani) - šest pogodaka u 3. kolu, ukupno do danas deset na SP-u. Šušić i Deni Marinković su s po 10 pogodaka vodeći strijelci Dubrovačkih veterana
16. travanj 2024 09:48