StoryEditorOCM
VaterpoloNOVI TROFEJ

Treba dobit kad je najvažnije, Elvis Fatović opet prvak Španjolske, a bivši Jugaš MVP finala!

Piše Tonči Vlašić
20. svibnja 2023. - 06:57
Zodiac Atletic Barceloneta trenera Elvisa Fatovića slavi osvajanje naslova prvaka Španjolske u sezoni 2022./23.

Astrapool Sabadell je dobio obje utakmice u ligaškom dijelu protiv Zodiac Atletic Barcelonete, tj. dobio je sve utakmice u ligaškom dijelu, ali će i dalje morati pričekati na svoj prvi naslov. Osamnaesti put za redom, a ukupno dvadeset i treći put Zodiac Atletic Barceloneta je prvak Španjolske. U srijedu je dobila s 9:4 Sabadell u njegovom domu, a tri dana poslije u svom ga svladala s 13:8.

Nakon pet minuta druge utakmice bilo je 5:1 za domaćina, drugim pogotkom kapetana Sergija Cabanasa, od iduće sezone igrača Jug Adriatic osiguranja, Sabadell je stigao na samo dva pogotka zaostatka (5:7). Ipak, serijom 3:0 domaćin u zadnjoj četvrtini odlazi na 12:7, i tu je priči bio kraj.

Elvis Fatović je tako i u svojoj drugoj sezoni na klupi Zodiac Atletic Barceloneta osvojio sve što se može osvojiti u Španjolskoj. Još ga čeka do kraja sezone nastup na Final 8 europske Lige prvaka, koji se od 31. svibnja do 3. lipnja igra u Beogradu. Po svemu sudeći španjolski prvak će biti suparnik Jug Adriatic osiguranju u četvrtfinalu završnog turnira.

image

Elvis Fatović (drugi s lijeva) sa svojim stožerom. Opet je prvak Španjolske.

37-godišnji Felipe Perrone, koji je u dvije sezone u kapici Juga (2015./16. i 2016./17.) osvojio osam trofeja u devet finala, izabran je za MVP finala španjolskog prvenstva.

25. travanj 2024 00:45