StoryEditorOCM
VaterpoloVELIKA POBJEDA

Tko je reko, kako se ne može dobiti PRO Recco! Večer u kojoj je Jug ‘gorio‘ od želje za pobjedom, skakao od sreće i kad je izborio peterac!

Piše Tonči Vlašić
13. siječnja 2022. - 11:51

Eto, i to smo dočekali. Opet se priča o Jugu, a kako i ne bi kad su u srijedu navečer 'ustali iz mrtvih', te iznenadili čitav (vaterpolski) svijet pobjedom protiv aktualnog europskog prvaka, PRO Recca, sastava koji je do dolaska u Dubrovnik bio bez ogrebotine.

Što se događalo u Gružu? Kako je Jug to uspio? Stoji, bio je PRO Recco bez petorice zbog korone. Uoči utakmice, možda subjektivno, jer je godinama nosio Juga, nedostajao je najviše (i jedino) od te petorice Luka Lončar.

Budući PRO Recco ima (i dalje) najveći izbor, istina, ne tako dug (širok) kao prije što je za druge klubove i dalje nemoguća misija, ne mogu imati toliko kvalitetnih igrača pod svojom kapicom. Kod drugih, budući nisu tako bogati, osjetio bi se izostanak jednog, dvojice igrača, dok je PRO Recco i bez te petorice bio na papiru jak, te favorit.

Stoji, i ono što je nakon utakmice istaknuo Sandro Sukno, trener PRO Recca, kako zbog korone nisu trenirali, kako dugo nisu bili na okupu, kako zbog toga nisu mogli pratiti visok ritam Jugaša, ali imao je i sastav trenera Vjeka Kobešćaka svojih problema, a na kraju sudar u Gružu nije odlučen s pogotkom razlike. Nije jedna lopta odlučivala. Na kraju treće četvrtine Jug je imao čak četiri pogotka viška (10:6), dok je na kraju slavio s tri (11:8).

Jug je u srijedu navečer gorio od želje za uspjehom, bio je agresivan, disao kao jedan. Svaki pogodak se slavio kao rijetko kad, svi su ga slavili, kao da su svi skupa slali loptu u mrežu prvaka Europe. Ne sjećamo jesmo li ikad vidjeli toliko radosti kod Jugaša kad su izborili peterac!

Jedan igrač je u toj priči bio poseban – Stylianos Argyropoulos zna pogoditi, zna slaviti pogotke, zna uključiti i navijače, te su 'svi' u Gružu, i oni na tribinama, igrali protiv PRO Recca, a zbog čega je srijeda večer u Gružu ispala baš, baš lijepa.

Argyropoulos, koji je bio sjajan na Olimpijskim igrama u Tokiju, potvrdio je još jednom kako je on Jugov 'jackpot' prijelaznog roka. I preostala dva stranca, Grka, u kapici Juga su bila baš dobra, Alex Papanastasiou i Konstantinos Kakaris. Zatim kapetan Loren Fatović je bio u utakmici od prve do zadnje sekunde, 'zadavio' je Gerga Zalankija, igrača koji je u PRO Recco došao na mjesto Dušana Mandića, i koji je učinio nakon svega nekoliko utakmica da malo tko više spominje sjajnog srpskog igrača. Fatović je tog mađarskog 'ubojicu', 'zlatnu ljevicu', igrača koji je opasan iz daljine, koji je lakim pogocima znao olakšati put PRO Recca do uspjeha, primirio. Pamte se i dva projektila Hrvoja Benića, pogodak Marka Žuvele, koji je prvi zatresao mrežu u derbiju 7. kola 'B' skupine, pamti se i asistencija Mara Jokovića na prvu stativu koju je pogotkom zaključio Kakaris...

image
Toni Popadić, vratar Jug Adriatic osiguranja

Bilo je još dosta toga, ukradenih lopti, blokiranih šuteva igrača PRO Recca, uplivavanja i proplivavanja, borbe za svaku loptu, te čak 14 obrana Tonija Popadića, koji je bio pozitivan početkom godine i kao takav upitan za nastup. U utorak se testirao nakon što je bio u izolaciji zbog korone, a zbog čega je propustio u subotu i ogled protiv Solarisa u Gružu. Test u utorak je bio negativan, na dan utakmice se još jednom testirao, i opet je bio negativan. Takoreći bez treninga je došao na utakmicu, stao među vratnice, te bio najveći 'pozitivac' velike europske pobjede Juga. Imao je Popadić nekoliko baš sjajnih obrana, kako je zaustavio udarac iz blizine Aarona Youngera je jedna od tih velikih obrana, a nije bila jedina takva. Popadić je bio taj koji je krajem treće i početkom četvrte četvrtine odbio pokušaj PRO Recca da preokretom izbjegne poraz.

Jug u srijedu navečer neočekivano, ali zasluženo osvojio tri boda protiv (oslabljenog) prvaka Europe. 

SEMAFOR SKUPINE ‘B‘

Dvije utakmice 7. kola nisu odigrane, OSC zbog korone nije imao dovoljan broj igrača za utakmicu kod kuće protiv Spandaua 04, koji je stigao zbog problema s koronom s devetoricom u Budimpeštu, a Crvena zvezda nije uspjela zbog problema s koronom ni doputovati u Marseille, te su OSC i Crvena zvezda, tako je u pravilima LEN-e, upisali poraz bez igre.

WASPO 98 Hannover je bez šestorice udarnih igrača, i njega je 'pokosila' korona, stigao u Bukurešt, uključio je i juniore, ali je uspio doći do pobjede. Marko Macan je jedan od šestorice koji je nedostajao u redovima njemačkog prvaka.

Ostali rezultati 7. kola, srijeda, 12. siječnja, Marseille: CN Marseille – Crvena zvezda 10:0 bez igre (Crvena zvezda nije), Budimpešta: OSC – Spandau 04 0:10 bez igre, Bukurešt: Steaua – WASPO 98 Hannover 9:10.

Poredak: 1. PRO Recco 18 bodova, 2. CN Marseille 18 bodova, 3. Jug AO 15 bodova, 4. OSC 10 bodova, 5. WASPO 98 Hannover 8 bodova, 6. Spandau 04 7 bodova, 7. Steaua 3 boda, 8. Crvena zvezda 3 boda.

8. KOLO

Utorak, 25. siječnja, Beograd: Crvena zvezda - CN Marseille, Sori: PRO Recco - Jug Adriatic osiguranje, Berlin: Spandau 04 - OSC, Hannover: WASPO 98 Hannover - Steaua.

23. travanj 2024 22:17