StoryEditorOCM
VaterpoloPRVENSTVO HRVATSKE |

PRIMORJE EB NAKON SVEGA ODUSTALO, SOLARIS STIŽE U GRUŽ Drugog sudionika finala odlučit će samo jedna utakmica, što ako korona...

Piše Tonči Vlašić
2. svibnja 2021. - 23:03

Primorje Erste banka i Solaris će uzvratnu utakmicu četvrtfinala doigravanja za prvaka Hrvatske igrati u ponedjeljak, 3. svibnja, u Rijeci, a samo 24 sata poslije Jugaši bi trebali dočekati uspješnijeg u Gružu, te se boriti za finale. Riječki sastav je dobio prvu utakmicu u Šibeniku s pogotkom razlike, zatim je završio u samoizolaciji iz koje je većina njegovih igrača izašla, navodi se, 28. i 29. travnja.

Podsjetnik, jedno poufinale je već odigrano. Mladost je u dvije utakmice izborila finale. Dobila je splitski Jadran na Savi, te u Poljudu.

Upravni odbor Hrvatskog vaterpolskog saveza donio je sad odluku kako se preostalo polufinale neće igrati na isti način, na dvije dobivene utakmice, već će pobjednika odlučiti samo jedna utakmica, i to kod bolje plasiranog, a to je Jug Adriatic osiguranje.

Navodi se u obrazloženju odluke kako je prva finalna utakmica na rasporedu u subotu 8. svibnja, i kako se to ne može odgoditi jer su datumi definirani sa Hrvatskom radio televizijom. Zatim se ističe kako je Jug Adriatic osiguranje sudionik završnog turnira europske Lige prvaka, koji se igra od 3. do 5. lipnja, u Beogradu, a kako nakon njega počinju pripreme reprezentacije za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju.

U odluci se ne navodi što ako se dogodi novi slučaj korone, što će se u tom slučaju dogoditi, kad će se igrati u tom slučaju, te na koji način.

Niti 20 minuta poslije povjerenik za natjecanje, Milivoj Bebić, poslao je novu obavijest u kojoj se navodi kako je Primorje EB uputilo dopis UO HVS-a sa zahtjevom za odgodom odigravanja navedene uzvratne četvrtfinalne utakmice protiv Solarisa, ali kako UO HVS-a nije mogao udovoljiti zahtjevu riječkog kluba iz već poznatih razloga, već navedenih u obrazloženju povjerenika te drugih sportskih razloga.

Primorje EB je nakon odluke i obrazloženja HVS-a dostavio dopis u kojem obaviještava da odustaje od odigravanja druge četvrtfinalne utakmice protiv Solarisa koja se trebala odigrati u Rijeci u ponedjeljak, 3. svibnja, iz razloga što za dio igrača i trenera je još uvijek u tijeku samoizolacija, dok dio igrača, koji je prebolio Covid – 19, nije dobrog općeg zdravstvenog stanja.

Bebić je istaknuo kako je uzvratna četvrtfinalna utakmica Primorje EB – Solaris registrirana rezultatom 5:0 za Solaris, koji se tako plasirao u polufinale prvenstva Hrvatske, dok će Primorje EB u nastavku sezone razigravati za poredak od 5. do 8. mjesta.

Navodi se još kako će se utakmica Jug AO – Solaris igrati u utorak, 4. svibnja, u Gružu s početkom u 18 sati, te kako će pobjednik te jedne utakmice izboriti plasman u finale i igrati za naslov prvaka protiv Mladosti na tri pobjede. 

25. travanj 2024 01:53