StoryEditor
VaterpoloVATERPOLO

SVJETSKO PRVENSTVO VETERANA Sto posto samo Dubrovački veterani i mađarski YBL Octopus

6. kolovoza 2019. - 11:37
Dubrovački veterani i mađarski YBL Octopus imaju jedini maksimalan učinak nakon 2. kola Svjetskog prvenstva veterana u vaterpolu u kategoriji '45 plus', koje se igra u južnokorejskom Gwangju. Mađari su dobili prvo slovačke Košice s 9:3, a potom američki East Bay Masters sa 16:6, dok su Dubrovački veterani dan nakon pobjede na startu protiv njemačkog Spandaua 04 s 11:6 savladali brazilski AMPA ECP sa 14:10.

Maro Balić na vratima Dubrovačkih veterana zaustavio 13 od 20 udaraca Brazilaca u okvir gola, Deni Marinković je bio prvi strijelac sa 4 pogotka, tri je postigao Maro Šušić, dva Alen Bošković, te po jedan Maro Bijač, Željko Mage, Davor Erjavec i Željko Margaretić. Još su pod vodstvom Gorana Turajlića igrali Olaf John, Božo Lujo, Boško Perić, Miho Klaić i Božo Koprivica. Dubrovački veterani su dobili prvu četvrtinu s 5:1, vodili u trećoj četvrtini s 10:3 i 11:4 te u posljednjoj s 13:6. Pobjeda u niti jednom trenutku nije dolazila u pitanje.
 
Najstariji član Dubrovačkih veterana je 61-godišnji Boško Perić, a najmlađi Olaf John, koji je u ožujku proslavio 45. rođendan.

Ukupno je sedam sastava u kategoriji '45 plus'. Treće Košice i četvrti East Bay Masters imaju po pobjedu i poraz, Spandau 04 i AMPA ECP po jedan poraz, a američki BT Guam dva poraza.  

U srijedu, 7. kolovoza, Dubrovački veterani igraju protiv East Bay Mastersa.
loading...

Izdvojeno

20. listopad 2020 13:05