StoryEditorOCM
VaterpoloIGRAČI DO 20 GODINA |

SVJETSKO PRENSTVO Hrvatska je u skupini dobila sve četiri utakmice, ali za dobiti na kraju ocjenu pet morala je dobiti i petu utakmicu u nizu. Nije!

Piše Tonči Vlašić
3. rujna 2021. - 17:04

Hrvatska je poražena u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva za igrače do 20 godina, koje se igra u Pragu. Srbija je bolja s 12:10, te ona nastavlja bitku za pobjedničko postolje, a ne izabranici Vjeka Kobešćaka. 

Nisu naši dobro otvorili četvrtfinale - 0:2 i 1:3 na kraju prve četvrtine, ali sa četiri pogotka u nizu stigli su do vodstva 5:3. Srbija je uspjela izjednačiti na 5:5, vodili smo i sa 6:5, ali na odmor se otišlo rezultatom 6:6. Srbija je nanizala tri pogotka, povela s 8:6. S dva pogotka Roka Akrapa rezultat je bio izjednačen 8:8. Nakon toga pogodila je Srbija te dočekala posljednju četvrtinu s pogotkom prednosti (9:8), a kad je početkom četvrte nastavila svoj niz, te stigla do četiri pogotka viška (12:8), bilo je jasno tko će u polufinale. 

Marin Tomasović je s tri pogotka bio naš prvi strijelac, osim Roka Akrapa dva pogotka je postigao i Noa Burburan, a po jedan Luka Stahor i Marko Žuvela.

Hrvatska je u skupini dobila sve četiri utakmice, između ostalog i Italiju, aktualnog europskog prvaka, izravno ušla u četvrtfinale, ali za ocjenu pet na Svjetskom prvenstvu za igrače do 20 godina morala je dobiti i petu utakmicu u nizu. Nije, odlazi u razigravanje za poredak od 5. do 8. mjesta.

ZAVRŠNICA

Petak, 3. rujna: Hrvatska – Srbija 10:12, još igraju: Španjolska – Italija, Mađarska – Grčka, te Crna Gora – SAD. U polufinalu, te razigravanju za poredak od 5. do 8. mjesta par Hrvatska - Srbija se 'križa' s parom Mađarska - Grčka. 

Prvenstvo u Pragu završava u nedjelju, 5. rujna. 

25. travanj 2024 10:28