StoryEditor
VaterpoloVATERPOLO

SVJETSKA LIGA Joković naštimao ruku, Hrvatsku u četvrtfinalu ne čeka dug put

Piše Tonči Vlašić
11. veljače 2020. - 17:58
Varazdin, 110220. Gradski bazeni. Utakmica vaterpolo Svjetske lige Hrvatska - Nizozemska. Na fotografiji: izbornik Ivica Tucak.CROPIX
Hrvatska je očekivano nadigrala Nizozemsku, zauzela drugo mjesto u skupini ‘C’ europskih kvalifikacija za plasman na završni turnir Svjetske lige, te se plasirala u četvrtfinale u kojem je 17. ožujka gost Crne Gore, pobjednika skupine ‘D’, koja je kao gost savladala 11:6 Španjolsku u Oviedu.

Nizozemci, koji su na Europskom prvenstvu u Budimpešti zauzeli pretposljednje mjesto, nisu u Varaždinu imali rješenja prije svega za Mara Jokovića, koji je bio super raspoložen u napadu sa šest pogodaka. Hrvatska je povela sa 4:1 i 5:2 nakon čega je Nizozemska uspjela izjednačiti sredinom druge četvrtine na 5:5. Ipak, do odmora su za Hrvatsku pogađali Luka Bukić i Maro Joković te smo vodili 7:5. U nastavku je među vratnicama bio Marko Bijač. Prve dvije četvrtine branio je Ivan Marcelić. Hrvatska je nastavak dobila s 9:2.

Hrvatska – Nizozemska 16:7
VARAŽDIN
Gradski bazen. Gledatelja 500. Suci: Juan Carlos Colominas (Španjolska) i Tamas Kovacs Csatlos (Mađarska).
HRVATSKA: Bijač (9 obrana), Burić (2), Fatović, Lozina (1), Joković (6), Bukić (2), Benić (1), Bušlje (1), Miloš (1), Vrlić, Šetka (1), Lazić (1), Marcelić (3 obrane). Izbornik: Ivica Tucak.
NIZOZEMSKA: Wagenaar (5 obrana), Veenhuis (1), Gbadamassi, Van Den Burg (1), Van Ijperen, Wolswinkel, Gottemaker, Nispeling, Muller, Janssen (1), Koopman (2), Filipović (2), Huijsmans. Izbornik: Harry Van Der Meer.
Igrač više: Hrvatska 6/4, Nizozemska 10/1
Peterci: Hrvatska 3/3, Nizozemska -
Četvrtine: 5:3, 2:2, 4:1, 5:1.

Izdvojeno