StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

SVJETSKA LIGA Hrvatska izborila Super finale u Moskvi, igrat će u skupini s Rusijom te prvim i trećim iz Queenslanda!

11. travnja 2017. - 23:36

Očekivano Hrvatska je nadigrala u Šibeniku Nizozemsku sa 17:7 (3:1, 2:1, 6:2, 6.3), potvrdila prvo mjesto u skupini kvalifikacija te se plasirala na završni turnir Svjetske lige, koji će se od 20. do 25. lipnja ove godine igrati u Moskvi. Naši su u skupini po dva puta bili bolji od Nizozemske i Francuske, dok su s Grčkom ostvarili pobjedu kod kuće i poraz u gostima, međutim, kad se uzme pogodak razlika, naši su uspješniji.

Anđelo Šetka je s tri pogotka bio prvi strijelac Hrvatske protiv Nizozemske, po dva pogotka su postigli Luka Lončar, Maro Joković, Antonio Petković, Andrija Bašić, Ivan Domagoj Zović i Ante Vukičević te po jedan Ivan Buljubašić i Loren Fatović. Još su igrali Marko Bijač, Marko Macan, Ivan Krapić i Marin Šperada. Izbornik Ivica Tucak s obzirom na razliku u kvaliteti Hrvatske i Nizozemske mogao je odmarati nekoliko udarnih igrača (Sandro Sukno, Xavi Garcia…).

Na završnom turniru osam najboljih osim Rusije, domaćina, još će igrati Srbija i Italija, koji su bili najbolji u dvije preostale europske kvalifikacijske skupine. Plus, u Moskvi će još igrati četiri najuspješnije reprezentacije turnira, koji će se od 25. do 30. travnja igrati u australskom Queenslandu, a na kojem će nastupiti Australija, Kina, Japan, Kazahstan, Novi Zeland i SAD. Već se zna kako su naši u skupini 'B' završnog turnira s domaćinom, Rusijom. U njoj će još igrati pobjednik i treći s turnira u Queenslandu. Na završnom turniru se igra svatko sa svakim u skupini, a potom kreće završnica, u četvrtfinalu prvi iz skupine 'A' protiv četvrtog iz skupine 'B', drugi iz 'A' s trećim iz 'B'...

Srbija brani naslov. Osvojila je zadnja četiri izdanja, a čak osam puta bila najbolja u posljednjih deset godina. Naša reprezentacija je jednom bila najbolja, 2012. godine, dva puta druga (2009. i 2015.) i dva puta treća (2010. i 2011.). Zadnji put je igrala na završnom turniru 2015. u Bergamu kada je stigla do finala u kojem je poražena od Srbije.

18. travanj 2024 21:18