StoryEditorOCM
VaterpoloPRVENSTVO HRVATSKE |

SVI SE TESTIRALI, PA SE IGRALO Jugaši dobili Solaris, izborili po 24. put finale doigravanja, a 17. put će u njemu igrati protiv Mladosti

Piše Tonči Vlašić
4. svibnja 2021. - 21:48

Nakon svega se igralo u Gružu. Umjesto u 18 sati, utakmica je na kraju počela u 20.40 sati, točnije, nakon što su se svi testirali, i svi testovi bili negativni. Pobjedu je na kraju ostvario Jug Adriatic osiguranje, dobio je uvjerljivo Solaris, te će on igrati u finalu protiv zagrebačke Mladosti, a šibenski sastav će se za treće mjesto boriti sa splitskim Jadranom.

- Nesporazum se pojavio u načinu tumačenja je li uopće postoji obveze testiranja te usaglašavanja koje bi osobe eventualno mogle biti testirane u odnosu na to jesu li prebolili Covid – 19, jesu li cijepljeni, jesu li jednom ili dvaput cijepljeni itd. Epidemiologinja nije mogla u tom trenutku na bazenu sa sigurnošću potvrditi tko bi se u odnosu na prethodno nabrojeno trebao testirati i je li zadovoljavajući brzi antigenski test ili pak PCR. U konačnici je dogovoreno da igrači i treneri oba kluba naprave brzi antigenski test kako bi se otklonila svaka sumnja oko zaraženosti nekog od igrača i trenera, te su se oba kluba suglasila da se utakmica odigra – istaknuo je između ostalog u priopćenju povjerenik natjecanja Milivoj Bebić.

Jugaši su sedmi put uzastopno, a 24. put ukupno u finalu domaćeg prvenstva. Peti put uzastono, a 17. put ukupno suparnik u finalu će mu biti Mladost. U finalima Gruž protiv Save vodi s 10:6. Jugaši love 17. naslov prvaka Hrvatske, a Mladost jedanaesti. Finale se igra na tri pobjede. Prva utakmica finala igra se u Gružu u subotu, 8. svibnja.  

POLUFINALE Jug AO - Solaris 14:7

DUBROVNIK Bazen u Gružu. Bez gledatelja. Suci: Joško Prančić i Robert Tiozzo, delegat: Mile Rebić (svi iz Splita). 

JUG ADRIATIC OSIGURANJE: Popadić (15 obrana), Obert, Fatović (3), Lončar (1), Kržić (1), Garcia (1), Tomasović, Merkulov (2), Papanastasiou (4), Žuvela, Benić, Obradović (2), A. Vukojević, I. Vukojević. Trener: Vjeko Kobešćak. 

SOLARIS: M. Šparada (13 obrana), Malenica, Goreta (1), Štrkalj (1), Kovalenko, Herceg (1), Kreković, Pelicarić (1), Penava (2), Bulat, Koprčina (1), Stahor, Jukić, T. Šparada. Trener: Jure Marelja. 

Igrač više: Jug AO 2/7, Solaris 3/8

Peterci: Jug AO 3/3, Solaris -

Četvrtine: 5:1, 3:4, 3:1, 3:1.

19. travanj 2024 02:34