StoryEditorOCM
VaterpoloPRVENSTVO HRVATSKE |

SVE BI SEKE LJUBILE MORNARE Jugaši pobjedom u Poljudu zgrabili jedinicu, i valja im opet ići u Poljud

Piše Tonči Vlašić
3. travnja 2021. - 20:51

Jugašima jedinica u doigravanju za prvaka. Dobili su Mornara usred Splita u zadnjem kolu ligaškog dijela, te su osigurali prvo mjesto. Mladost ima na kraju isti bodovni učinak, ali dva puta je Gruž okrenuo Savu ove sezone, doma i vanka, te mu nisu naškodili porazi od Solarisa u Šibeniku i splitskog Jadrana u Gružu.

Protiv Mornara BS dobili su u Poljudu sve četiri četvrtine, one središnje dvije super uvjerljivo, 6:1 i 6:2, te je na kraju pobjeda izražena s dvoznamenkastom razlikom - 17:6. Daniil Merkulov sa četiri pogotka, te Filip Kržić i Paulo Obradović s po tri su bili najraspoloženiji u napadu, zatim Marko Žuvela i Ivan Vukojević su postigli po dva, a po jedan Alex Obert, Xavi Garcia i Alex Papanastasiou. Toni Popadić je imao 8 obrana, a Antonio Vukojević dvije. Igrali su još Loren Fatović, Luka Lončar, Marin Tomasović i Hrvoje Benić.

Jugaši će u četvrtfinale na OVK POŠK, koji je drugi u Ligi za poredak od 7. do 11. mjesta, druga Mladost ide na sedmog Medveščaka, treći splitski Jadran će na šestog, a četvrto riječko Primorje EB na petog, a tko će biti peti, a tko šesti, Mornar BS ili Solaris, znat će se nakon što se odigraju zaostale utakmice (Solaris – Mornar BS i Solaris – Jadran). Trenutno su bodovno poravnati, a Mornar BS je s 12:11 bio uspješniji u Poljudu u prvom dijelu sezone. 

Uglavnom, pobjednik para Jug AO – OVK POŠK u polufinalu će na pobjednika Primorje EB – Solaris / Mornar BS...

Jugaši brane naslov. Prošle godine su do njega stigli preko Galeba MR u četvrtfinalu, koje se igra tko je bolji u dvije utakmice, doma vanka, zatim Solarisa u polufinalu (igra se na dvije pobjede), te Mladosti u finalu (igra se na tri pobjede), i to je momčad Vjeka Kobešćaka do krune stigli najkraćim putem – sve je riješila u sedam utakmica, a sedma je nezaboravna - 19:3 u Gružu protiv Mladosti.

18. travanj 2024 08:53