StoryEditorOCM
VaterpoloFINALE ITALIJE |

SUCI SE POGUBILI, BILO JE SVEGA U DRUGOJ, ALI ZASLUŽENO JE OVAJ PUT SLAVIO RECCO Joković danas čestitao Bijaču: ‘Marko je bio izvrstan!‘

Piše Tonči Vlašić
20. svibnja 2021. - 18:36

Izjednačio je Marko Bijač na 1:1 kontra Mara Jokovića u finalu prvenstva Italije. Jučer je Joković s AN Bresciom slavio kod PRO Recca s 9:8, te poveo u finalnoj seriji u kojoj se igra na tri pobjede, a 24 sata poslije, na istom mjestu, aktualni prvak je bio bolji s 8:4.

Iduće dvije utakmice igraju se na bazenu Mompiano u Bresciji. Treća finalna u utorak, 25. svibnja, a četvrta dan poslije, a ako u te dvije utakmice pobjednik ne bude isti, igrat će se peta, majstorica, i to u domu PRO Recca, na bazenu Punta Sant'Anna (subota, 29. svibnja).

U drugoj utakmici finala PRO Recco je na poluvremenu imao pogodak viška (3:2), poduplao prednost u trećoj četvrtini u odnosu na prve dvije četvrtine (5:3), a u posljednjoj opet poduplao prednost koju je imao uoči posljednje četvrtine te slavio sa četiri razlike (8:4). PRO Recco je realizirao tri od deset igrača više, Brescia dva od dvanaest....

- Fizički smo se dobro držali pola utakmice. Suci su se potom pogubili, te je bilo svega, najmanje vaterpola. Prije je ovo bio teški divljaluk, a najmanje vaterpolo. Međutim, to ne umanjuje Reccovu pobjedu. Zasluženo je dobio drugu utakmicu. Marko je bio izvrstan. Nismo imali kvalitetna rješenja u napadu. Imamo 1:1 nakon dvije utakmice kod Recca. Pitaš bi li potpisali 1:1 kod PRO Recca uoči početka finala? Iskreno, nismo očekivali pobjedu jučer, a što je najvažnije, u toj utakmici smo vidjeli kako možemo igrati protiv PRO Recca, kako ga možemo pobijediti, te priželjkujemo to ponoviti u nastavku finalne serije - naglasio je Joković. 

Na kraju junak PRO Recca - vratar Marko Bijač. 

- Još jedna izuzetno teška utakmica, Brescia je potvrdila i ovaj put svoju snagu, ali danas je naš pristup bio drugačiji. Ostavili smo zadnji atom snage u bazenu, nismo stali na kraju. Brescia nije mogla ispratiti do kraja taj naš visoki ritam. Iduće dvije utakmice su kod Brescie, međutim, razmišljamo samo o trećoj utakmici. Brescia je u maloj prednosti, igra se kod nje, ali imamo mi svoje adute, snagu, a s ovakvim pristupom, kakav smo imali u drugoj utakmici, vjerujem kako možemo nakon Kupa osvojiti i prvenstvo - rekao je Bijač. 

24. travanj 2024 22:59