StoryEditorOCM
VaterpoloREGIONALNA LIGA

Što su rekli jugov trener i kapetan nakon 17:7 pobjede protiv Primorca iz Kotora na turniru prvog kruga u hercegnovskom Škveru?

Piše Tonči Vlašić
7. listopada 2022. - 07:41

Riješili smo u prvoj četvrtini utakmicu. Iznenađujuće budući je Primorac igrao dobro prethodno kvalifikacijski turnir europske Lige prvaka, dok smo još u punom treningu, te možemo biti zadovoljni – istaknuo je Jugov kapetan Loren Fatović nakon 17:7 pobjede na startu 15. sezone Regionalne lige.

Hrvatski prvak je slavio u Herceg Novom, u Škveru, na otvorenom, u utakmici koju je otvorio vodstvom 6:0 u nepunih šest minuta igre.

- S čime sam više zadovoljan, igrom u obrani ili napadu? Nismo puno pogodaka primili, imali smo tijekom treće četvrtine jednu ‘crnu rupu‘, ali ukupno, i u obrani, i u napadu smo dobro funkcionirali pogotovo u prvoj četvrtini, te je pitanje pobjednika bilo riješeno. Nama je najvažnije ne kiksati u ovim tzv. lakšim utakmicama, a protiv najjačih biti konkurentan – dodao je Loren.

image

Loren Fatović, jugov kapetan je postigao dva pogotka u 17:7 pobjedi protiv Primorca iz Kotora u Herceg Novom na startu Regionalne lige

Tonči Vlašić/

Jugaše čeka dan nakon pobjede protiv Primorca nova utakmica na istom mjestu (večeras od 19 sati). Suparnik je hercegnovski Jadran, domaćin turnira prvog od četiri kruga Regionalne lige (dvanaest je klubova, svatko će sa svakim odigrati po jednom nakon čega će četiri najbolja igrati Final 4, i to u domu pobjednika ligaškog natjecanja).

- Jadran je kvalifikacijski turnir europske Lige prvaka igrao bez tri, četiri reprezentativaca, što mlada, što starija, tako da. Sigurno su neugodni na svom bazenu, ali kvalitetniji smo – rekao je kapetan, a kako je utakmicu s Primorcem vidio Vjeko Kobešćak, jugov trener?

- Neočekivano visok rezultat, iznenađen sam, ali ugodno našom igrom u obrani i napadu, te smo sve riješili već u prvoj četvrtini. Imamo igrače s kojima možemo igrati dosta dobru obranu, kako će to ići, vidjet ćemo. Prerano je za neke ocjene. Tek nam je druga utakmica. Usporedba Primorca i hercegnovskog Jadrana, tko je jači suparnik? Primorac je protiv nas odigrao slabije nego može. Po kvaliteti su oni blizu, ali nakon tog našeg odličnog početka, vodstva 6:0, utakmica je bila gotova. Početak je sezone te je pitanje tko je u kakvoj formi. Nama je cilj ostvariti protiv domaćina novu pobjedu s obzirom na naše ciljeve, a prvi je u Regionalnoj ligi izboriti nastup na završnom turniru – rekao je Kobešćak. 

24. travanj 2024 15:22