StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLSKA LIGA PRVAKA: JUG ADRIATIC OSIGURANJE BOLJI OD ZODIAC CNA BARCELONETA

ŠTO REĆI? KOJU POSLUKU PORATI? Jugov junak, koji ne zna je li ikad na treningu zabio šest pogodaka: 'Kad dobiješ ovakvog suparnika, a onda nešto vrijediš!'

19. listopada 2019. - 01:41
Prvo prve riječi junaka Jugove pobjede protiv Zodiac CNA Barcelonete 15:13 u Gružu u 2. kolu skupine 'A' europske Lige prvaka.

- Ne znam jesam li ikad na treningu zabio šest pogodaka - u svom stilu će 'ispalit' Paulo Obradović.

Hvale ga suigrači.

- Medo je zabio tri, četiri pogotka iz ničega. To je bio rezultat njegove individualne kvalitete - podvukao je Loren Fatović, koji je postigao tri pogotka. Da, nije Jugova igra bila dobra pogotovo u prvom dijelu utakmice, ali kad smo god promislili - gotovo je, 'rasparat' će španjolski prvak hrvatskog - Paulo bi rasparao mrežu Zodiac CNA Barcelonete.

- Da, nismo dobro ušli u utakmicu, a sad nakon utakmice izgleda kako su oni padali što je išao kraj utakmice. Stalno smo u završnici utakmice imali tu neku polukontru. Ukupno, nije bila dobra obrana s igračem manje. Puno smo pogodaka primili, ali kad je zona proradila, kad je Popadić zaustavio dvije, tri lopte, tada je i njemu, a i nama bilo lakše. Znali smo na kraju zadržati prednost. Na ovoj pobjedi možemo samo graditi optimizam za dalje - rekao je Fatović.

Potom centri - Luka Lozina i Luka Lončar. 

- Veliki protivnik, Barceloneta je izvrsna momčad. Izašli smo iz ove utakmice kao pobjednici, ali mogla je utakmica otići i na njihovu stranu. Međutim, kad je bilo najvažnije, malo sreća, malo naše hladnije glave, rezultiralo je da smo odnijeli pobjedu, i to veliku pobjedu. Puno znači ova pobjeda što se tiče idućih utakmica, pogotovo svega što nas čeka do kraja ove kalendarske godine, mislim na završnicu Kupa Hrvatske. Vjerujem kako će ova pobjeda podići nivo naše igre te naše samopouzdanje - istaknuo je Lozina. Dva puta je pogađao mrežu španjolskog sastava, kao i Lončar.

- Odlična utakmica s puno preokreta. Publika nas je nosila. Došla je u velikom broju, i dosta nam je pomogla. Čestitam suigračima na pobjedi i velikoj borbi. Medo je bio na jednom iznimnom nivou te nas je držao u igri za dobrim rezultatom. Na kraju smo uspjeli okrenuti utakmicu na našu stranu te zasluženo pobijediti. To što je rekao da nije zabio šest pogodaka ni na treningu, a znamo svi Meda, on priča svašta, hahaha... Svi dobro znamo tko je Medo, da je odličan šuter, da ima taj ulaz u dva metra te je njegov povratak veliko pojačanje za nas. Šteta što nije ostao Maro Joković. Ali, unatoč svemu dobri smo, jaki smo. Idemo se i dalje borit ovako - rekao je Lončar.

Utakmica sa Zodiac CNA Barcelonetom je bila prvi veliki ispit za Jugaše ove sezone.

- Jest, i pobjeda koju smo ostvarili je velika, ali tek je početak sezone. Bilo je i loših stvari. To treba ispravit. Puno smo pogodaka primili. Nas je krasila dobra obrana, a sad smo pali, primili 13 pogodaka u prvoj utakmici protiv velikog protivnika. Treba vidjeti gdje smo 'štekali', te to ispravit - jasan je Lončar.

Za kraj opet junak Jugove pobjede. I opet će Medo u svom stilu.

- A šta reći? Koju posluku porati?

Razvukao je osmijeh. Slatko se nasmijao te upitao:

- A sad ozbiljno, može? Hahaha... Aj sad stvarno ozbiljno. Prvo hvala navijačima, koji su nas podržali. Ha, skandirali su 'Medo! Medo!', to odavno nisam čuo. Počašćen sam. Hvala im. Bit će mi to postreh da nastavim ovako. Bilo je baš super, zadovoljan sam pobjedom, ali moramo biti čvrsto na zemlji. Ipak je ovo tek 2. kolo Lige prvaka. Sigurno da će nam ova pobjeda pomoći u psihološkom dijelu, kad dobiješ ovakvog suparnika, a onda nešto vrijediš. Opet, to da imamo kvalitetu smo znali, ali i nakon ovakve jedne pobjede protiv velikog suparnika je jasno svima da imamo puno prostora za napredak, da dosta toga može i mora biti bolje. Ovo u obrani u većem dijelu utakmice nismo bili mi. Previše smo primili. Opet, jedan dio utakmice smo odigrali strašno dobru obranu. Super sam zadovoljan rezultatom. Zatim, zadovoljan sam što su navijači došli u ovolikom broju. Odavno ih nije bilo ovoliko.

Nije tu stao.

- Nama je ovo bio prvi pravi ispit ove sezone. To se ne može reći za utakmice s hercegnovskim Jadranom od kojeg znaš da si kvalitetniji. U te dvije utakmice smo se više bojali sebe, kako ćemo odigrati, nego protivnika. Sad to protiv Barcelonete nije bio slučaj i zbog toga sam super zadovoljan, ali, opet ponavljam kako je početak sezone. Moramo raditi da budemo još bolji. Duga je sezona. Bojim se jedino ozljeda i bolesti, a ako nas to zaobiđe, onda se ne bojim nikoga, pogotovo u Gružu - naglasio je Obradović.
SKUPINA 'A'
Rezultati 2. kola, petak, 18. listopada, Dubrovnik: Jug Adriatic osiguranje - Barceloneta 15:13, Split: Jadran Split - Spandau 04 12:12, Igalo: Jadran Carine (HN) - Szolnoki 12:14, Pirej: Olympiacos - Sintez Kazan 10:8 (Maro Joković dva pogotka za Olympiacos).

Poredak: 1.-3. Olympiacos, Jug Adriatic osiguranje i Szolnoki po 6 bodova, 4. Zodiac CNA Barceloneta 3 boda, 5.-6. Spandau 04 i Jadran Split po 1 bod, 7.-8. Sintez Kazan i Jadran Carine (HN) bez boda.
3. KOLO
Utorak, 29. listopada, Dubrovnik: Jug Adriatic osiguranje - Spandau 04, Pirej: Olympiacos - Jadran Carine (HN), Kazan: Sintez - Jadran Split, Barcelona: Zodiac CNA Barceloneta - Szolnoki.
Hvala Felipe!
Očekivali smo - kad je Ivo Miloš, službeni spiker na Jugovim utakmicama predstavljao goste, i stigao do broja 10 - mnogi su ustali na noge u Gružu te zapljeskali. Felipe Perrone je ostavio neizbrisiv trag u kapici Juga, koju je nosio dvije sezone (2015./16. i 2016./17.). Pamte to Jugovi navijači!

24. travanj 2024 09:25