StoryEditor
VaterpoloMLAĐE JUNIORSKI KUP HRVATSKE

Splitski Jadran nije imao izgleda u Gružu, Jugaši vraški blizu prvog mjesta u skupini, a što donosi...

Piše Tonči Vlašić
24. lipnja 2022. - 15:23

Nadigrao je Jug Adriatic osiguranje splitski Jadran u 2. kolu skupine 'B' završnog turnira mlađe juniorskog Kupa Hrvatske, koji se igra u Gružu. Nije bilo dileme tko je bolji, na kraju devet pogodaka razlike (16:7) za momčad trenera Miha Bobića, koja je na stopostotnom učinku. Na startu je bila bolja s 9:6 od zagrebačke Mladosti, koja je sa 7:4 bila uspješnija od Primorja EB, posljednjeg suparnika Jugaša u prvom dijelu. Riječki sastav je u 1. kolu dobio Jadran s 13:9.

Prvo mjesto u skupini vodi izravno u polufinale, drugi i treći razigravaju za mjesto među četiri najbolja, a Jugu za prvo mjesto igra i poraz od Primorja EB od dva razlike. Naravno, pod pretpostavkom da Mladost bude uspješna od Jadrana.

Pobjedu broj dva Jug Adriatic osiguranje izborio je igrajući u sastavu: Nikola Balić, Nikola Bjelopera, Luka Petković, Ivano Vlahović (1), Bruno Đuho (2), Ivan Zeko, Božo Brajović, Maro Šušić (4), Marko Glavinić (4), Stjepan Brajović, Ante Jerković (2), Ivor Miljan Popović (1), Antoan Špilar i Petar Kulaš (2).

U skupini 'A' ogled između POŠK-a 1937. i Mornara odlučit će tko je prvi, a tko drugi (oba sastava imaju po dvije pobjede), a ogled između Medveščaka i Zadra 1952. to je treći, a tko četvrti (oba sastava su izgubila prve dvije utakmice). POŠK 1937. i Medveščaku igra zbog bpolje pogodak razlike i neodlučan rezultat u nastojanju da dohvati prvo odnosno treće mjesto. 

Jugaši protiv Primorja igraju večeras s početkom u 21 sat.

Turnir u Gružu traje do nedjelje, 26. lipnja. 

17. kolovoz 2022 09:15