StoryEditorOCM
VaterpoloEURO NA MALTI |

ŠPANJOLSKA S DVA POGOTKA U ZADNJE DVIJE MINUTE OSTAVILA NAŠE BEZ BODA Korčulanin Toni Mozara prvi topnik utakmice, Hrvatsku sad čeka teži put...

Piše Tonči Vlašić
12. rujna 2021. - 14:29

Patrik Kolak je pogodio početkom posljednje četvrtine za novo vodstvo Hrvatske – 7:6, ali više se nije tresla mreža Španjolske, koja je nakon spomenutog pogotka uspjela postići dva pogotka, i to u posljednje dvije minute, te upisati uspjeh na startu Europskog prvenstva za igrače do 17 godina, koje je ove nedjelje počelo na Malti.

Utakmica Hrvatska – Španjolska bila je po svemu sudeći utakmica odluke o pobjedniku skupine 'B', a kad se gledaju sve skupine, tko je tko, prvo mjesto u skupini trebalo bi donijeti izbjegavanje dva izravna suparnika za medalju na putu do finala, Srbiju i Mađarsku. Ukoliko se ne dogodi u skupinama koje veliko iznenađenje u nastavku prvenstva, našu reprezentaciju nakon poraza od Španjolske čeka teži put, ali ne i nemoguća misija ostvariti uspjeh na Malti, dohvatiti mjesto na pobjedničkom postolju.

Naši su protiv Španjolske vodili s 1:0, 2:1, 4:3, te 6:5 i sa spomenutih 7:6. Hrvatska je imala nekoliko prilika tijekom utakmice stići dio prednosti od dva razlike, peterac pri rezultatu 7:6 kojeg nije realizirao Robert Stojanac. Španjolska je prvi put povela dvije minute prije kraja druge četvrtine s 3:2, te u trećoj četvrtini s 5:4. Izjednačila na početku posljednje iz peterca na 6:6...

Hrvatska je ostavila bolji dojam, ali se dojam ne računa, već tko je postigao koliko pogodaka, a tu je uspješnija bila Španjolska.

U sastavu Hrvatske je kvintet igrača iz naše županije, Korčulani Toni Mozara i Marin Čumbelić, te trojica Dubrovčana, Ivuša Burđelez, Patrik Kolak i Josip Tolja. Mozara, koji je kapicu KPK zamijenio Jugovom, bio je s tri pogotka naš prvi strijelac. Po jedan pogodak osim Kolaka postigli su još Maro Tiozzo, sin Dubrovčanina Roberta Tiozza, bivšeg Jugaša, danas međunarodnog vaterpolskog suca sa splitskom adresom, zatim Robert Stojanac i Toni Radan.

U našoj 'B' skupini su još Rumunjska, te domaćin, Malta. U skupini 'A' su Crna Gora, Ukrajina, Italija i Nizozemska, u skupini 'C' Njemačka, Bjelorusija, Mađarska i Rusija, te u skupini 'D' Srbija, Turska, Gruzija i Grčka.

Hrvatska u ponedjeljak, 13. rujna, igra protiv Malte (19 sati), a u utorak, 14. rujna, protiv Rumunjske. Prvenstvo završava u nedjelju, 19. rujna. 

20. travanj 2024 06:17