StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLSKI KLUB JUG ADRIATIC OSIGURANJE

SLETJELI ODAKLE SU POLETJELI Jugaši i Joković vidjeli Grad pa se vratili

10. prosinca 2019. - 23:32
U Grčku su stigli u subotu, u ponedjeljak su igrali protiv Olympiacosa, a dan poslije su krenuli natrag. Bili su blizu dubrovačke zračne luke, trebali su sletjeti oko 14 sati, ali nisu. Puhalo je u Čilipima, pilot nije htio riskirat te su sletjeli odakle su uzletjeli. Još su dole. Čekaju i dalje. Prenoćit će u hotelu pored zračne luke. Tek u srijedu će pokušati ponovno..

Najgore je reprezentativcima, koji već u četvrtak, 12. prosinca, kreću za Australiju. Tamo će početi pripreme za Europsko prvenstvo, koje se igra u siječnju 2020. u Budimpešti. Hrvatska će 'tamo dole', u Sydneyju, odigrati između ostalog tri pripremne utakmice protiv domaćina, kojeg vodi Elvis Fatović. 

Zbog ozljeda su u zadnji tren otpali Jadranaši, Anđelo Šetka i Ivan Krapić, te je izbornik Ivica Tucak pozvao Jugovog centra Luku Lozinu i člana zagrebačke Mladosti Franka Lazića. Dakle, ukupno će šest Jugaša na pripreme, a ne pet kako je bilo ranije predviđeno. Idu dvojica braniča Marko Macan i Hrvoje Benić, centri Luka Lončar i Luka Lozina, te Xavi Garcia i Loren Fatović. Na popisu su još dvojica vratara, Marko Bijač (PRO Recco) i Ivan Marcelić (HAVK Mladost), zatim od braniča još Andro Bušlje (PRO Recco) i Rino Burić (Jadran Split), od centara još Josip Vrlić (HAVK Mladost), te Lovre Miloš (HAVK Mladost), Andrija Bašić (Vouliagmeni), Ante Vukičević (CN Marseille), Luka Bukić (HAVK Mladost), Franko Lazić (HAVK Mladost) i Maro Joković (Olympiacos), koji dijeli sudbinu Jugaša. I on je skupa s Jugašima bio u avionu iz Atene u Dubrovnik...

Podsjetnik, Hrvatska, brončana s posljednjeg EP-a 2018. u Barceloni, na Europskom prvenstvu 2020. godine u Mađarskoj igrat će u skupini 'A' s Crnom Gorom, Njemačkom i Slovačkom. Pobjednik skupine izravno ide u četvrtfinale, a drugi i treći razigravaju u osmini finala za mjesto među osam najboljih.

U skupini 'B' su Srbija, branitelj naslova, koja je osvojila zadnja četiri EP-a, te Rumunjska, Nizozemska i Rusija, u skupini 'C' uz domaćina Mađarsku igrat će aktualni doprvak Španjolska, te Turska Malta, a u skupini 'D' Italija, Grčka, Francuska i Gruzija. Europsko prvenstvo u Budimpešti počinje 12. siječnja i traje do 26. siječnja 2020. godine.

Nastavak klupske sezone je 1. veljače 2020. godine. Jug AO je tada u 9. kolu Regionalne lige gost Mornara BS, a pet dana poslije nastavlja se i natjecanje u skupini 'A' europske Lige prvaka. U Gruž stiže Olympiacos.
19. travanj 2024 16:15