StoryEditorOCM
VaterpoloVELIKA POBJEDA VATERPOLISTA JUG ADRIATIC OSIGURANJA PROTIV DO JUČER NEPORAŽENOG OLYMPIACOSA U EUROPSKOJ LIGI PRVAKA

SLAVE JUGAŠI Loren Fatović: 'Baš smo odigrali odličnu utakmicu, ostvarili pobjedu, koja nam puno, puno znači!'

6. veljače 2020. - 16:37
Odlična utakmica. Popadić nas je digao obranama – istaknuo je Loren Fatović, koji je tri puta prevario Emmanouila Zerdevasa, čuvara mreže Olympiacosa, koji je bježao obrani grčkog prvaka, zaradio isključenja...

- Baš smo dobro reagirali u većini slučajeva – naglasio je 23-godišnji hrvatski reprezentativac. Nakon utakmice, pobjede 13:9 protiv aktualnog doprvaka Europe, kojem je to prvi poraz, pogledao je i ostale rezultate 8. kola u svojoj skupini 'A' te poredak.

- Szolnok je izgubio kod kuće tako da smo sad još bliže plasmanu na Final 8, ali nama je cilj biti što bolji u skupini. S ovom pobjedom protiv Olympiacosa smo ostali u igri za prvo mjesto, a pokušat ćemo nastaviti pobjedama te osvojiti prvu poziciju u skupini. Istina, imamo težak raspored, imamo ići u Barcelonu, ali borit ćemo se. To je sigurno.

Hrvatska reprezentacija nije uspjela ostvariti na EP-u u Budimpešti niti jedan cilj. Ostala je bez medalje, a nije izborila plasman na Olimpijske igre. Srećom, za potonje ima još jednu priliku – kvalifikacije u Rotterdamu krajem ožujka. Utakmica protiv Olymiacosa je bila svega sedam dana nakon što ste se našli na okupu poslije gotovo dva mjeseca.  

- Nije bilo straha uoči utakmice, i većina igrača Olympiacosa je bila također na Europskom, ali se postavljalo pitanje kako ćemo reagirati nakon toliko vremena. Na kraju smo reagirali odlično, pogotovo u prvom poluvremenu. Baš smo odigrali odličnu utakmicu, ostvarili pobjedu, koja nam puno, puno znači, pogotovo uoči utakmice u Zagrebu protiv Mladosti u Regionalnoj ligi. To je utakmica koja odlučuje tko će biti domaćin Final foura, a ne treba posebno naglašavati koliko bi nam značilo biti domaćin završnog turnira. Činjenica je kako ove sezone ne znamo za poraz kod kuće. Želimo osvojiti i Regionalnu ligu, i domaće prvenstvo. Neće biti lako, ali vjerujem kako to možemo – rekao je Loren.

Potom još jednom čestitao svojim suigračima na uspjehu protiv Olympiacosa, zahvalio navijačima na podršci.

- Treba čestitati i Mišku (Miho Bobić) i Peci (Đani Pecotić), koji su vodili momčad umjesto Vjeka Kobešćaka, koji nije mogao biti na klupi zbog isključenja u Pireju. Odlično su odradili sve ono što se dogovorilo s Vjekom uoči utakmice.
SKUPINA 'A'
Rezultati 8. kola, Dubrovnik: Jug Adriatic osiguranje - Olympiacos 13:9, Kazan: Sintez Kazan - Jadran Carine (HN) 11:15, Szolnok: Szolnoki - Spandau 04 7:8, Barcelona: CNA Barcelonta - Jadran (S) 16:12

Poredak: 1. CNA Barceloneta 19 bodova, 2. Olympiacos 19 bodova, 3. Jug Adriatic osiguranje 18 bodova, 4. Szolnoki 12 bodova, 5. Jadran Carine (HN) 10 bodova, 6. Spandau 04 8 bodova, 7. Jadran Split 4 boda, 8. Sintez Kazan 3 boda.

U 9. kolu, 22. veljače, Jug AO je gost Szolnoka, a Olympiacos dočekuje CNA Barcelonetu. U Igalu igraju dva Jadrana, a Spandau 04 je domaćin Sintez Kazanu.

19. travanj 2024 09:22