StoryEditorOCM
VaterpoloJUGAŠI POBJEDOM PROTIV NJEMAČKOG PRVAKA TRI KORAKA BLIŽE BEOGRADU

Sjajno otvaranje, već nakon prve četvrtine je bilo sve za pet, a u nastavku utakmice je razlika bila i dvoznamenkasta

Piše Tonči Vlašić
27. listopada 2021. - 20:20
START LIGE PRVAKA U GRUŽU

Jug Adriatic osiguranje - WASPO 98 Hannover 13:7

DUBROVNIK Bazen u Gružu. Gledatelja 200. Suci: Stavrdis (Grčka) i Mišković (Crna Gora)

JUG ADRIATIC OSIGURANJE: Popadić (12 obrana), I. Vukojević, Fatović (2), Bzurđelez, Joković, Papanastasiou (3), Tomasović (1), Argyropoulos (1), Kržić, Kakaris, Benić (4), Žuvela (2), Jurišić (1 obrana). Trener: Vjeko Kobešćak.

WASPO 98 HANNOVER: Schenkel (7 obrana), Ćorušić, Macan, Real, D. Brguljan (3), Radović (3), Nagaev, Kubisch, M. Brguljan, F. Schutze (1), Winkelhorst, Gotz (3 obrane). Trener: Karsten Seehafer. 

Igrač više: Jug AO 8/3, WASPO 98 Hannover 15/3

Peterci: Jug AO -, WASPO 98 Hannover 1/1

Četvrtine: 5:0, 2:2, 3:1, 1:4

Jugaši su pobjedom, uvjerljivom, otvorili nastup u skupini 'B' europske Lige prvaka. Momčad trenera Vjeka Kobešćaka, koja je doživjela dosta promjena ovo ljeto, spremila je na svoj konto tri boda. Izborila ih je u svom domu, u srazu s njemačkim prvakom WASPO 98 Hannoverom.

- Očekivali smo teži zadatak. WASPO je bio dosta usporen, a to smo uspjeli iskoristiti - istaknuo je Jugov trener Vjeko Kobešćak. 

Njegova momčad je dobila prvu četvrtinu s 5:0. Obranila se četiri puta s igračem manje. WASPO 98 Hannover je tek nakon 9 minuta i 37 sekundi uspio postići pogodak, i to iz peterca (Aleksandar Radović). 

- Imali smo dosta izbačaja, ali to nas nije koštalo. Za prvu utakmicu sam više nego zadovoljan. Naravno, treba reći kako WASPO nije bio kompletan, bio je bez kažnjenog Petra Muslima, te im je rotacija bila slabija, a dojam je, nakon što smo poveli s 5:0, kako nismo dočekali s njihove strane veliku želju za povratkom - dodao je Kobešćak. 

- Možemo biti zadovoljni s obzirom kako je ovo prva prava utakmica u novom sastavu. Toni Popadić je branio odlično. On nas je spasio na početku utakmice. Nakon tog odličnog otvaranja sve je bilo lakše - naglasio je Jugov kapetan Loren Fatović. 

image
Toni Popadić (Jug AO)
Božo Radić/Cropix

- Naša skupina je lakša nego druga, te se nadamo kako ćemo izboriti plasman na Final 8. To je naš cilj - rekao je Fatović. S druge strane WASPO 98 Hannover nije skrivao kako je razočaran, i to više igrom nego rezultatom iako je početkom posljednje četvrtine zaostajao deset razlike (13:3 je potpisao Hrvoje Benić svojim četvrtim pogotkom).  

- Jug nas je pritisnuo od početka, što je karakteristično za Jug i Gruž. Znam to najbolje. Mi smo bili i umorni, imali smo težak period, borbu za trofej prije ove utakmice, a čeka nas u nedjelju nova borba za trofej, međutim, bez obzira na to, ničim se ne može opravdat ovakvo naše izdanje. Jug jest skalin iznad nas, ali nikako ne možemo biti zadovoljni na koji smo način izgubili - rekao je Dubrovčanin u redovima WASPO 98 Hannovera, Marko Macan, koji je s Jugom do ljeta 2020. osvojio 15 trofeja. 

Jugaši su i u 2. kolu domaćini, stiže im CN Marseille, ali već u subotu ih čeka ogled sa zagrebačkom Mladosti u domaćem prvenstvu.

Četiri najbolja iz 'B' skupine će na završni turnir, Final 8, koji će se od 30. svibnja do 2. lipnja 2022. godine igrati u Beogradu. 

image
Jug AO - WASPO 98 Hannover 13:7 (Filip Kržić i Ivan Nagaev)
Božo Radić/Cropix
1. KOLO U SKUPINI ‘B‘

Rezultati 1. kola, srijeda, 27. listopada, Marseille: CN Marseille – PRO Recco (trener Sandro Sukno) 7:13, Beograd: Crvena zvezda – Spandau 04 12:9, Dubrovnik: Jug Adriatic osiguranje – WASPO 98 Hannover (Marko Macan) 13:7, Budimpešta: OSC – Steaua Bukurešt 14:8.

 

image
Jug AO - WASPO 98 Hannover 13:7
Božo Radić/Cropix
image
Jug AO - WASPO 98 Hannover 13:7 (Marin Tomasović postiže pogodak)
Božo Radić/Cropix
image
Jug AO - WASPO 98 Hannover 13:7 (Alex Papanastasiou i Aleksandar Radović)
Božo Radić/Cropix
image
Jug AO - WASPO 98 Hannover 13:7
Božo Radić/Cropix
image
Jug AO - WASPO 98 Hannover 13:7 (Maro Joković i Darko Brguljan)
Božo Radić/Cropix
DRUGO KOLO ZA 14 DANA

Raspored 2. kola, srijeda, 10. studenog, Dubrovnik, Gruž, 19 sati: Jug Adriatic osiguranje – CN Marseille, Beograd: Crvena zvezda – OSC Budimpešta, Recco: PRO Recco – Steaua Bukurešt, Berlin: Spandau 04 – WASPO 98 Hannover.

19. travanj 2024 06:07