StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

SANDRO SUKNO ZAKLJUČIO KARIJERU 'Morao sam donijeti nimalo jednostavnu odluku!'

Piše PSD.
20. svibnja 2019. - 00:49
Sandro Sukno je, nažalost, zaključio igračku karijeru. Dok smo očekivali njegov povratak u bazen ove sezone nakon operacije srca, koju je imao početkom prošle godine, trenirao je gotovo cijelu sezonu s Jugom u koji se vratio u ljeto prošle godine, dočekali smo priopćenje i oproštaj od igranja 29-godišnjeg Cavtaćanina.

'Poštovani prijatelji sporta,
 
kolege suigrači, treneri, vaterpolski dužnosnici, a nadasve navijači, osjećam se dužnim ovim putem izvijestiti javnost kako sam morao donijeti nimalo jednostavnu odluku.
 
Odlučio sam iz zdravstvenih razloga okončati aktivnu igračku karijeru.
 
Naime, nakon operacije na srcu u SAD-u početkom prošle godine koja je zaista uspješno otklonila sve moje tadašnje tegobe, te oporavka koji je potrajao godinu dana, u kontaktu s nekolicinom najeminentnijih stručnjaka, liječnika iz Hrvatske i inozemstva, a nakon temeljitih pregleda i rezultata kontrolnih pregleda, pokazalo se da moje ukupno zdravstveno stanje nije optimalno za nastavak bavljenja vrhunskim sportom i da ne postoji stopostotno jamstvo zdravstvene sigurnosti.
 
Na operativni zahvat u Clevelandu odlučio sam se upravo radi sporta, mog najdražeg vaterpola koji je sastavni dio mog života. Jednako vrijedi i za razdoblje oporavka, te sam doista učinio sve ne bih li dobio s više strana, od najboljih i najstručnijih liječnika, potpuno mišljenje i najčišću sliku svog zdravlja. Na žalost, neću se uspjeti vratiti suigračima u bazen, ali baš kao što je vaterpolo sastavni dio mene, tako se nadam da ni ja nikada neću otići iz ovog našeg divnog i uspješnog sporta kojem i osobno puno dugujem.
 
Osobito bih se ovim putem želio zahvaliti svima koji su bili dio moje igračke karijere. Svojoj obitelji, suigračima, trenerima i dužnosnicima. Zahvaljujem se navijačima i javnosti na ljubavi kojom sam bio obasut tijekom karijere, ali i na brizi u zadnjih godinu-dvije. Velika hvala liječnicima koji su uprli sve snage ne bi li mi pomogli u željenom povratku u bazen.
 
Zahvaljujem se svim klubovima čiji sam član bio tijekom karijere, osobito matičnom klubu Vaterpolskom klubu Jug CO u kojem sam trenirao posljednju sezonu nadajući se povratku. Hvala Hrvatskom vaterpolskom savezu na pažnji, razumijevanju i punoj podršci koju sam uživao sve minulo vrijeme.
 
Zauvijek ostajem najveći navijač naše hrvatske vaterpolske reprezentacije i hrvatskog sporta.
 
 
S poštovanjem,
 
Sandro Sukno'
Olimpijski, svjetski i europski prvak!
Sandro Sukno je bio olimpijski pobjednik 2012., svjetski prvak 2017., europski prvak 2010. godine... Zatim, vlasnik je i olimpijskog srebra 2016., zatim srebra 2015. i tri bronce (2009., 2011. i 2013.) sa svjetskih prvenstava. Bio je klupski prvak Europe s PRO Reccom u kojem je odigrao posljednju sezonu i u čijoj je kapici ustanovljen problem sa srcem.

Inače, posljednju utakmicu odigrao je u kapici hrvatske reprezentacije u finalu Svjetskog prvenstva protiv Mađarske usred Mađarske. Vodio je tada Hrvatsku do zlata. Bio pravi kapetan. Te 2017. godine izabran je za najboljeg svjetskog igrača. 

24. travanj 2024 17:38