StoryEditor
VaterpoloVATERPOLO

SANDRO SUKNO ZAKLJUČIO KARIJERU 'Morao sam donijeti nimalo jednostavnu odluku!'

Piše PSD.
20. svibnja 2019. - 00:49
Sandro Sukno je, nažalost, zaključio igračku karijeru. Dok smo očekivali njegov povratak u bazen ove sezone nakon operacije srca, koju je imao početkom prošle godine, trenirao je gotovo cijelu sezonu s Jugom u koji se vratio u ljeto prošle godine, dočekali smo priopćenje i oproštaj od igranja 29-godišnjeg Cavtaćanina.

'Poštovani prijatelji sporta,
 
kolege suigrači, treneri, vaterpolski dužnosnici, a nadasve navijači, osjećam se dužnim ovim putem izvijestiti javnost kako sam morao donijeti nimalo jednostavnu odluku.
 
Odlučio sam iz zdravstvenih razloga okončati aktivnu igračku karijeru.
 
Naime, nakon operacije na srcu u SAD-u početkom prošle godine koja je zaista uspješno otklonila sve moje tadašnje tegobe, te oporavka koji je potrajao godinu dana, u kontaktu s nekolicinom najeminentnijih stručnjaka, liječnika iz Hrvatske i inozemstva, a nakon temeljitih pregleda i rezultata kontrolnih pregleda, pokazalo se da moje ukupno zdravstveno stanje nije optimalno za nastavak bavljenja vrhunskim sportom i da ne postoji stopostotno jamstvo zdravstvene sigurnosti.
 
Na operativni zahvat u Clevelandu odlučio sam se upravo radi sporta, mog najdražeg vaterpola koji je sastavni dio mog života. Jednako vrijedi i za razdoblje oporavka, te sam doista učinio sve ne bih li dobio s više strana, od najboljih i najstručnijih liječnika, potpuno mišljenje i najčišću sliku svog zdravlja. Na žalost, neću se uspjeti vratiti suigračima u bazen, ali baš kao što je vaterpolo sastavni dio mene, tako se nadam da ni ja nikada neću otići iz ovog našeg divnog i uspješnog sporta kojem i osobno puno dugujem.
 
Osobito bih se ovim putem želio zahvaliti svima koji su bili dio moje igračke karijere. Svojoj obitelji, suigračima, trenerima i dužnosnicima. Zahvaljujem se navijačima i javnosti na ljubavi kojom sam bio obasut tijekom karijere, ali i na brizi u zadnjih godinu-dvije. Velika hvala liječnicima koji su uprli sve snage ne bi li mi pomogli u željenom povratku u bazen.
 
Zahvaljujem se svim klubovima čiji sam član bio tijekom karijere, osobito matičnom klubu Vaterpolskom klubu Jug CO u kojem sam trenirao posljednju sezonu nadajući se povratku. Hvala Hrvatskom vaterpolskom savezu na pažnji, razumijevanju i punoj podršci koju sam uživao sve minulo vrijeme.
 
Zauvijek ostajem najveći navijač naše hrvatske vaterpolske reprezentacije i hrvatskog sporta.
 
 
S poštovanjem,
 
Sandro Sukno'
Olimpijski, svjetski i europski prvak!
Sandro Sukno je bio olimpijski pobjednik 2012., svjetski prvak 2017., europski prvak 2010. godine... Zatim, vlasnik je i olimpijskog srebra 2016., zatim srebra 2015. i tri bronce (2009., 2011. i 2013.) sa svjetskih prvenstava. Bio je klupski prvak Europe s PRO Reccom u kojem je odigrao posljednju sezonu i u čijoj je kapici ustanovljen problem sa srcem.

Inače, posljednju utakmicu odigrao je u kapici hrvatske reprezentacije u finalu Svjetskog prvenstva protiv Mađarske usred Mađarske. Vodio je tada Hrvatsku do zlata. Bio pravi kapetan. Te 2017. godine izabran je za najboljeg svjetskog igrača. 

loading...

Izdvojeno

14. kolovoz 2020 23:07