StoryEditorOCM
VaterpoloDUBROVAČKI VJESNIK NA FINAL 8 U BEOGRADU

Sandro Sukno u finalu, hoće li se nakon njega naći u društvu Veselina Đuha i Vjeka Kobešćaka?

Piše Tonči Vlašić
3. lipnja 2022. - 23:16

FINAL 8 BEOGRAD 2022

Četvrtak, 2. lipnja, četvrtfinala: AN Brescia - WASPO 98 Hannover 12:5, PRO Recco - Zodiac Atletic Barceloneta 11:10, CN Marseille - Novi Beograd 10:16, Ferencvaros - Jug AO 14:13.

Petak, 3. lipnja, utakmice razigravanja za poredak od 5. do 8. mjesta: WASPO 98 Hannover - CN Marseille 11:9, CNA Barceloneta - Jug AO 12:9, polufinala: AN Brescia - Novi Beograd 13:14, PRO Recco - Ferencvaros 10:7.

Subota, 4. lipnja, 12 sati, utakmica za sedmo mjesto: CN Marseille - Jug AO, 14 sati, utakmica za peto mjesto: WASPO 98 Hannover - CNA Barceloneta, 17 sati, utakmica za treće mjesto: AN Brescia - Ferencvaros, 19.30 sati, finale: Novi Beograd - PRO Recco

Novi Beograd prvi put ili će PRO Recco postati prvi klub s dvoznamenkastim brojem naslova najbolje momčadi Europe, te prvi koji je nakon 2008. godine obranio naslov. Upravo je PRO Recco tad uspio vezati dva trijumfa, i to je uspio oba puta slavljem protiv Juga u finalu. Zanimljivo, 2008. godine je u bazenu kontra PRO Recca bio njegov sadašnji trener, Sandro Sukno.

Cavtaćanin, koji će 30. lipnja proslaviti 32. rođendan, nakon 10:7 pobjede u polufinalu protiv Ferencvarosa primao je čestitke oca Gorana, bio je tu između ostalih i Veselin Đuho. Goran je s Veskom osvojio kao igrač naslov prvaka Europe 1980. godine, Vesko kao trener Juga 2001. godine, a Goran 2001. i 2006. godine u ulozi sportskog direktora.

- Ništa još nismo napravili – naglasio je Sandro. Da, pamti se samo pobjednik, a njegov sastav čeka domaćin, Novi Beograd, koji je s 14:13 dobio AN Bresciu. Novi Beograd je prvi put u završnici. To je imao osigurano činjenicom kako je domaćin završnog turnira, ali je to i izborio igrama u skupini. Bio je treći u skupini 'A', a u polufinalu je dobio pobjednika skupine, AN Bresciu.

I dok je prvo polufinale između Novog Beograda i AN Brescie odlučeno u posljednjim sekundama, drugo je bilo neizvjesno u prvom dijelu. Nakon 4:4 PRO Recco je nanizao četiri pogotka. Ferencvaros nije imao odgovor.

Sandro je kao igrač osvojio Ligu prvaka 2012. godine u kapici PRO Recca.

- Bilo je to u Oradei – prisjetio se Goran Sukno.

Sad ima priliku to učiniti i kao trener. Naći se u društvu Veselina Đuha, zatim Vjeka Kobešćaka (dva puta s Mladosti - igrač, jednom s Jugom - trener) ... Igor Milanović, trener Novog Beograda, također je (već) u tom odabranom društvu (dva puta sa zagrebačkom Mladosti, te s Catalunya kao igrač, a kao trener s Partizanom i PRO Reccom). 

Sandro, koji je prošlo ljeto preuzeo PRO Recco, igračku karijeru je morao zaključiti zbog zdravstvenih problema 2017. godine, s 27 godina. Odmah je počeo trenersku karijeru. Pomoćnik u reprezentaciji Hrvatske sve do ljeta 2021. godine i poziva iz PRO Recca. Prošlu sezonu, svoju prvu u ulozi prvog trenera, odradio je na klupi Primorca iz Kotora.

Uzeo j s PRO Reccom prvo europski Superkup, njegov prvi trofej u trenerskoj karijeri. Zatim duplu krunu, Kup Italije i prvenstvo Italije, i evo ga sad na korak do naslova prvaka Italije.

Finale Novi Beograd - PRO Recco počinje u subotu, 4. lipnja, u 19.30 sati. 

24. travanj 2024 12:46