StoryEditorOCM
VaterpoloITALIJA

Sandro Sukno odveo PRO Recco do 34. ‘Scudetta‘, ima tri od tri ove sezone, a uoči Beograda ističe: ‘I dalje smo gladni!‘

Piše Tonči Vlašić
30. svibnja 2022. - 01:05
Sandro Sukno prima nagradu za najboljeg igrača Hrvatske 2017. godine. Nažalost, te godine je zbog zdravstvenih problema morao zaključiti u 27. godini igračku karijeruTomislav Kristo/Cropix

Pro Recco se vratio na krov Italije, dobio je majstoricu finala protiv Brescie s 5:2, te je osvojio 34. 'Scudetto', a treći trofej ove sezone. Poseban je ovo 'Scudetto' za Pro Recco jer je ostvaren u domaćem bazenu, pod vedrim nebom, na Punta Sant’Anna gdje je zadnji put najtrofejniji talijanski klub slavio prije trinaest godina.

Tog 27. svibnja 2009. godine dobio je na Punta Sant’Anni velikana iz Napulja, Posillipo, a sad je nakon 4.749 dana AN Bresciju, aktualnog prvaka, od koje je u ligaškom dijelu osvojio 13 bodova više.

Majstorica će se pamtiti po samo jednom pogotku u prvom poluvremenu, i to iz peterca (kapetan PRO Recca Ivović nakon 100 sekundi igre). U prve dvije četvrtine igrač više: 0/4 PRO Recco, a 0/5 Brescia. Nakon treće četvrzine rezultat je bio 2:0 (Echenique je bio strielac, a nakon 30 sekundi zadnje četvrtine Zalanki je pogodio za 3:0. Brescia je nakon 26 minuta igre postigla prvi pogodak (Renzuto)... Na kraju 5:2, a igrač više kombinirano 2 od 21 (PRO Recco 1 od 8, a Brescia 1 od 13).

Tako je Sandro Sukno nakon europskog Superkupa i Kupa Italije osvojio s PRO Reccom i prvenstvo Italije, svoj prvi naslov državnog prvaka u trenerskoj karijeri. Nakon prekida igračke karijere bio je pomoćnik izbornika Ivice Tucka, sve do ljeta 2021. godine i nastupa na Olimpijskim igrama u Tokiju. Prošle sezone prvi put je bio u ulozi prvog trenera, i to na klupi Primorca iz Kotora s kojim je doprvak Crne Gore, te sudionik osmine finala Europskog kupa. 

- Bilo je to pravo finale - rekao je Sukno za RaiSport.

- Izgledalo je kao nogometna utakmica. Ali uspjeli smo držati utakmicu pod kontrolom i mislim da je na kraju pobijedila najbolja momčad - naglasio je Sukno, te istaknuo:

Poziv iz PRO Recca u ljeto 2021. godine nije odbio. PRO Recco pod njegovim vodstvom brani ovaj tjedan, od 2. do 4. lipnja, naslov prvaka Europe na završnom turniru u Beogradu. Hoće li Sukno uzeti sva četiri trofeja ove sezone?

- I dalje smo jako gladni trofeja - naglasio je Sukno, koji će 30. lipnja proslaviti svioj 32. rođendan.

Naslov prvaka Italije 2022. godine je 64. trofej u povijesti PRO Recca.

image

Sandro Sukno, trener PRO Recca

Tonči Vlašić/
19. travanj 2024 16:48