StoryEditorOCM
VaterpoloPRIPREME |

REPREZENTACIJA U GRUŽU Svi su došli, Tucak odradio prvi trening, gledatelji mogu u subotu na utakmicu protiv Crne Gore!

Piše Tonči Vlašić
10. lipnja 2020. - 11:31
Zadnji put su bili na okupu u četvrtak, 12. ožujka. Trenirali su tad u Zagrebu. Pripremali se za četvrtfinalni ogled Svjetske lige u Podgoricu protiv Crne Gore (17. ožujka), te za olimpijske kvalifikacije u Rotterdamu (od 22. do 29. ožujka). Međutim, dan poslije su se razišli. Koronavirus je stavio ključ u bravu na sva sportska borilišta. Prekinuta su sva sportska natjecanja. Hrvatska, i ne samo Hrvatska, 'zatvorilla' se u svoje domove.

Dva mjeseca je trajala karantena. Posljednjih mjesec dana smo pak svjedoci popuštanja mjera. Neka natjecanja su se već nastavila. Neka su zaključena. Nogomet se opet igra, boćari su ponovno na terenima, organizirana su jedriličarska i teniska natjecanja, a uskoro će se igrati i vaterpolo. Naše vaterpolsko prvenstvo se nastavlja 24. lipnja prvim utakmicama četvrtfinala doigravanja za prvaka. Igrat će se i završni turnir Regionalne lige (polufinala, te finale). Još se ne zna točan termin. Trebao bi se odigrati u Gružu sredinom srpnja, mjesec dana nakon što reprezentacija u Gružu odigra prijateljsku utakmicu protiv Crne Gore. 

Jutros je Ivica Tucak, hrvatski izbornik, označio u 10 sati početak prvog treninga reprezentacije u Gružu, koja će tu biti do nedjelje, 14. lipnja. U subotu, 13. lipnja, s početkom u 19 sati igrat će protiv Crne Gore. Nacionalni stožer civilne zaštite je odborio - gledatelji mogu na tribine te pratiti utakmicu Hrvatska - Crna Gora. Ulaz na tribine u Gruž je slobodan. Neće se naplaćivati ulaznice. Kako sad stvari stoje moći će ući oko 800 gledatelja, točnije, svako treća sjedalica na tribinama bit će rezervirana za gledatelje. 

Tucak ima u planu održati u Gružu devet treninga. U petak, 12. lipnja, imat će trening utakmicu protiv Jug Adriatic osiguranja iza zatvorenih vrata. Jugaša je s jedne i druge strane. Tucak ih je uzeo čak sedam (Toni Popadić, Marko Macan, Hrvoje Benić, Luka Lončar, Luka Lozina, Loren Fatović i Xavi Garcia), a u Gružu je okupio ukupno 18 igrača. Preostalih jedanaest su Marko Bijač, Ivan Marcelić, Andro Bušlje, Rino Burić, Josip Vrlić, Luka Bukić, Franko Lazić, Andrija Bašić, Maro Joković, Lovre Miloš i Ivan Buljubašić. 

Tucku na pripremama u Gružu pomažu Sandro Sukno, Mile Smodlaka, Igor Pezelj, Pero Kuterovac, Damir Luketić... 

Inače, Olimpijske igre u Tokiju su odgođene za ljeto 2021. godine. Olimpijske kvalifikacije će se igrati u veljači iduće godine. Svjetsko prvenstvo se neće igrati u Fukuoki 2021., već 2022. godine. 
25. travanj 2024 03:40