StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLSKA LIGA PRVAKA

RAČUNICA KVALIFIKACIJA Splitski Jadran i OSC su elita, Jugovo društvo, Strasbourg se već okrenuo Europa kupu!

22. rujna 2019. - 00:49
Jedan od dvojice sastava, koji će iz kvalifikacija popuniti skupinu 'A' europske Lige prvaka u kojoj je između ostalih i hrvatski prvak Jug AO, već se zna - mirakul bi bio kad to ne bi bio nakon što se 25. ovog mjeseca odigraju uzvratne utakmice Jadran Split, a drugi koji će upasti u tu skupinu 'A' je sad još uvijek nepoznanica - bit će ili CN Brescia, ili Sintez Kazan. Jadranaši su u svom Poljudu potopili Strasbourgu u prvoj utakmici posljednjeg, trećeg kruga kvalifikacija za Ligu prvaka sa čak 13:5. Tri od pet pogodaka za francuskog prvaka postigli su Dubrovčani: Nikola Sutić dva, a Pavo Marković jedan. 

- Zaslužena pobjeda splitskog sastava. Nismo bili u utakmici, imali smo jako loša dodavanja, a Jadran se odmah na početku odlijepio što je njima olakšalo, a nama otežalo nastavak utakmice. Imali smo svoje šanse na 7:4 s igračem više, ali ne možeš kriviti momka od 16 i pol godina što nije pogodio. Tražit ćemo svoju šansu kroz Europa kup, da tamo doguramo što dalje - istaknuo je Dubrovčanin Igor Računica, trener Strasbourga. 

Splitski Jadran je i prošle sezone bio suparnik Jugašima u skupini, ali i CN Brescia, koja je kod kuće dobila samo s 13:12 Sintez Kazan. U skupini 'A' su već Jug Adriatic osiguranje, Zodiac Barceloneta, Olympiacos Pirej, Jadran Carine Herceg Novi, Szolnoki Dozsa Spandau 04.

U drugoj skupini, 'B', mjesta su već zauzeli branitelj naslova, mađarski Ferencvaroš, zatim zagrebačka Mladost, PRO Recco, WASPO 98 Hannover, CN Marseille i Dinamo Tbilisi, a skupinu će popuniti pobjednici ogleda CN Terrassa - Oradea i OSC - Vouliagmeni. CN Terrassa je dobila prvo poluvrijeme kod kuće 10:7 Oredeu, a OSC je sa čak 11:3 savladao Vouliagmeni. 

Natjecanje u skupinama Lige prvaka počinje 8. listopada. Jugaši su na startu gosti hercegnovskog Jadran Carine.
23. travanj 2024 17:20