StoryEditorOCM
VaterpoloCRNI DANI NAJPOZNATIJEG CAVTATSKOG SPORTSKOG KLUBA

RAČUN BLOKIRAN 120 DANA Vaterpolski klub Cavtat odlazi u stečaj!?

21. travnja 2017. - 12:51

Račun Vaterpolskog kluba Cavtat je blokiran 120 dana i po Zakonu Fina je morala pokrenuti postupak za otvaranje stečaja. Sud je zaprimio prijedlog. Ročište je zakazano za 3. svibnja. U slučaju da toga dana i dalje račun Vaterpolskog kluba Cavtat bude blokiran, bit će ostvarena jedna od zakonskih pretpostavki za otvaranje stečajnog postupka. Ukoliko se do tada račun odblokira, neće doći do gašenja najpoznatijeg cavtatskog sportskog kluba.

Vaterpolski klub Cavtat danas ima samo jednog zaposlenog (trener). Natječe se s mlađim uzrastima. Najmlađi natjecatelji, uzrast nade, bili su najbolji na polufinalnom turniru i za koji dan bi u Rijeci trebali nastupiti na finalnom turniru. Prva momčad nije nastupala prošle godine. Tijekom ljeta organizira se i škola plivanja. To je ukratko aktualni trenutak. Povijest kluba se dobro zna. Koliko je samo velikana hrvatskog i svjetskog vaterpola poniklo u njemu, kasnije osvajača medalja s najvećih natjecanja, europskih i svjetskih prvenstava te Olimpijskih igara. Još brojniji su trofeji, koje su isti osvojili igrajući za druge klubove.

Zašto je račun blokiran već četiri mjeseca, a zbog čega je Fina morala pokrenuti postupak za otvaranje stečaja? Iznos zbog kojeg je 'pao' Cavtat nije, kažu, sa šest znamenaka, ne prelazi 100.000 kuna. Čak nije ni blizu toga. Aktualno vodstvo je, ističu, putem sponzora osiguralo nastup mlađih kategorija. Dodaju kako novi sustav natjecanja zahtjeva sad više novaca nego je to bilo prethodnih godina. Do jučer su nade igrale samo završni turnir, a ove godine je za nastup istih na polufinalnom turniru trebalo osigurati više.

Vaterpolski klub Cavtat uz sve treba plaćati korištenje bazena u Gružu za trening djece. U svojoj Općini, to je dobro poznato, nema mogućnost rada tijekom zimskih mjeseci. Klub uvijek u teškoj situaciji pogledava prema Općini Konavle, koja, stoji, nije nekoliko godina pomagala sport. Nakon što je po Zakonu morala osnovati savez sportova, Općina je ponovno ta koja pomaže, ali, kažu u Vaterpolskom klubu Cavtat, problem im je sad jer se ne zna kada će obećano dobiti, a računi stižu. Prošle godine je Općina pomogla Vaterpolski klub Cavtat s oko 70-ak tisuća kuna.

Može se ovih dana čuti još dosta toga. Neki pak ne žele govoriti o nastaloj situaciji. Uglavnom, vijest kako je Fina pokrenula postupak za otvaranje stečaja veliku većinu njih je 'digla na noge'. Gotovo svima je zbog aktualnog trenutka u kojem se našao klub kriv netko drugi. Opet, s obzirom kako nije riječ o milijunima kuna, nisu u ovom slučaju u pitanju ni stotine tisuća kuna, većina njih se nada kako će se naći rješenje te kako Vaterpolski klub Cavtat neće doživjeti najcrnji scenarij. Međutim, i sama vijest kako je 3. svibnja zakazano ročište, kako se spominje stečaj, pljuska je za mnoge aktere ove priče.

24. travanj 2024 23:03