StoryEditor
VaterpoloREPREZENTACIJA |

PRVI TRENING NA SAVI BEZ VUKIČEVIĆA I FATOVIĆA Tucak označio početak priprema, prvo se ide u Debrecen, a zatim u Rotterdam

Piše Tonči Vlašić
27. prosinca 2020. - 12:15
Lijepa naša na Europskom prvenstvu u vaterpolu 2020. u Budimpešti foto: Tonči Vlašić
Počele su u Zagrebu pripreme hrvatske vaterpolske reprezentacije, koje će trajati do 30. prosinca, te se nastaviti 3. siječnja 2021. godine. Izabranike Ivice Tucka već prvih dana nove godine, od 8. do 10. siječnja, očekuje u mađarskom Debrecenu nastup na završnom turniru europskih kvalifikacija Svjetske lige, a glavni je cilj, ističe izbornik, uspjeh na kvalifikacijama za Olimpijske igre, koje će se u Rotterdamu održati od 14. do 21. veljače.

Hrvatsku prvog dana turnira u Debrecenu, u četvrtfinalu europskih kvalifikacija Svjetske lige, čeka ogled protiv reprezentacije Crne Gore s početkom u 16.45 sati. Španjolska je prvi polufinalist turnira, dobila je Srbiju još početkom ožujka ove godine, dok se osim četvrtfinala Crna Gora - Hrvatska u ožujku nisu odigrala ni preostala dva: Francuska - Grčka, te Italija - Mađarska. Hrvatska će u slučaju pobjede protiv Crne Gore u polufinalu igrati protiv pobjednika Francuska - Grčka. U Debrecenu se razigrava i za poredak od 5. do 8. mjesta. Tri najbolje reprezentacije turnira u Debrecenu plasirat će se na završni turmir Svjetske lige, koji će se igrati u Tbilisiju. 

U kvalifikacijama za OI Hrvatsku u skupini čekaju ogledi protiv Njemačke, Rusije, Rumunjske, Nizozemske i Francuske, a u drugoj skupini su Grčka, Crna Gora, Brazil, Kanada, Gruzija i Turska. Najbolje četiri momčadi iz svake skupine plasirat će se u završnicu (kup sustav). Tri prvoplasirane reprezentacije osigurat će nastup na olimpijskom turniru uTokiju, a što su ranije osigurale reprezentacije Srbije, Italije, Španjolske, Mađarske, SAD-a, Australije, JAR-a i Kazahstana te naravno, domaćina Igara, Japana.

Na popisu izbornika Tucka za pripreme u Zagrebu su vratari: Marko Bijač (Pro Recco), Ivan Marcelić (Mladost), Toni Popadić (Jug Adriatic osiguranje) i Marin Šparada (Solaris), centri: Josip Vrlić (Mladost), Luka Lončar (Jug Adriatic osiguranje), Nikša Dobud (Pro Recco) i Luka Lozina (Vouliagmeni), braniči: Andro Bušlje (Mladost), Marko Macan (Waspo 98 Hannover), Rino Burić (Jadran) i Hrvoje Benić (Jug Adriatic osiguranje), te napadači: Lovre Miloš, Franko Lazić i Luka Bukić (Mladost), Maro Joković (Brescia), Xavi Garcia i Loren Fatović (Jug Adriatic osiguranje), Ante Vukičević (CN Marseille) i Zvonimir Butić (Jadran Split).

Na prvom treningu nije bilo Vukičevića (očekuje prinovu u obitelji, te je dobio slobodno do 3. siječnja), te Fatovića, koji se treba danas testirati u Dubrovniku, te ukoliko nalaz bude negativan, doći u Zagreb.

Izdvojeno

23. siječanj 2021 06:25