StoryEditorOCM
VaterpoloTURNIR U RIJECI |

PRVENSTVO HRVATSKE ZA NADE Ništa od finala, tko će utjehu pronaći u bronci, Jug Adriatic osiguranje ili KPK?

Piše Tonči Vlašić
29. kolovoza 2020. - 21:30
Ni Jug Adriatic osiguranje, ni KPK, nisu uspjeli izboriti finale završnog turnira prvenstva Hrvatske za nade, koji se igra u Rijeci. Obojica su poražena u polufinalu od zagrebačkih sastava, dubrovački sastav s 9:5 od Mladosti, a korčulanski sa 14:6 od Medveščaka, te će u nedjelju, 30. kolovoza, posljednjeg dana turnira igrati za brončanu medalju. 

Jugaši su bolje otvorili utakmicu, poveli 1:0 pogotkom Juraja Kulušića, dobili prvu četvrtinu s 2:1 (opet Juraj Kulušić), a u drugoj četvrtini imali i dva pogotka viška (3:1 Nikola Perak iz peterca). Nakon što je Mladost izjednačila, minutu i 11 sekundi prije kraja druge četvrtine Lovro Zvono je realizirao peterac za vodstvo 4:3.

Mladost je početkom treće četvrtine s dva pogotka prvi put povela (5:4). Lovro Zvono je izjednačio na 5:5 minutu i 11 prije kraja treće četvrtine. Mladost je zadnju četvrtinu dočekala s pogotkom viška (6:5), a u posljednjoj četvrtini postigla još tri pogotka, Jugaši niti jedan, te je otišla u finale. Jug AO nije realizirao niti jednog igrača više od jedanaest prilika, a od pet peteraca iskoristio je tri. Mladost je pak postigla četiri pogotka iz dvanaest situacija s igračem više, te realizirala oba peterca.

I KPK je protiv Medveščaka poveo (Mislav Čale), dok je Ante Farac početkom druge četvrtine doveo KPK na pogodak zaostatka. Nakon toga je Medveščak nanizao sedam pogodaka, poveo 10:2, te osigurao finale. Na kraju 14:6 za zagrebački sastav protiv kojeg su po dva pogotka za KPK postigli Špiro Brčić i Mislav Čale, a po jedan Ante Farac i Bonne Ray.  

Cavtat je na kraju pobijedio Zagreb s 3:2, i to pogotkom Frana Pavlića 13 sekundi prije kraja, te je zauzeo deseto mjesto. Zagreb, kojem je igrao i neodlučan rezultat za biti ispred Cavtata, vodio je s 2:1 do dvije minute i 27 sekundi prije kraja utakmice. Tad je Lovro Miljas realizirao igrača više te izjednačio na 2:2. Prvi pogodak za Cavtat postigao je Hrvoje Stjepović nepune tri minute prije kraja druge četvrtine kad je izjednačio na 1:1. Protiv Zagreba su pod vodstvom trenera Pava Pulića još igrali: Dominik Glavinić, Ivano Tonković, Noel Hanzijer, Roko Miljan Popović, Ivano Lončar, Stijepo Guljelmović, Luka Botić, Vlaho Rajčević, Stjepan Vuković i Mauro Butigan.

Ukupno je na završnom turniru Cavtat odigrao pet utakmica, ostvario dvije pobjede (dobio je i Barakudice), remi (Zadar 1952.) i dva poraza (Medveščak i Mornar). Zbog slabije pogodak razlike u skupini prvog kruga od Zadra 1952. nije u nastavku prvenstva igrao u četvrtfinalnoj skupini, već je razigavao za poredak od 9. do 12. mjesta.

'Barakudice' su pobjedom zaključile nastup na prvenstvu, ali im 4:2 uspjeh protiv Mornara u posljednjem kolu skupine za poredak od 9. do 12. mjesta nije donio pomak s posljednje pozicije. U sastavu 'Barakudica' su igrale dvije Jugašice (Lući Mojaš i Josipa Beatović) te dvije članice Gusara iz Mlina (Nina Jazvin i Nea Matičević). U pobjedi protiv Mornara Jazvin je postigla jedan pogodak.
20. travanj 2024 04:44