StoryEditorOCM
VaterpoloTURNIR U RIJECI |

PRVENSTVO HRVATSKE ZA NADE Jugaši osvojili skupinu ‘A‘, Đuho: ‘Prenosimo 3 boda u skupinu drugog kruga, a sad je cilj...‘, Kapekaši na vrhu ‘D‘!

Piše Tonči Vlašić
27. kolovoza 2020. - 20:16
Jugaši su osvojili skupinu 'A' na završnom turniru prvenstva Hrvatske za nade, koji se igra u Rijeci. Nakon što su prijepodne s 11:10 svladali domaćina, vršnjake riječkog Primorja EB, u 2. kolu su sa 7:5 bili bolji od splitskog Mornara.

- Dobili smo obje utakmice u skupini. Pogotovo bih još jednom istaknuo prvu pobjedu kad smo svladali domaćina, Primorje. Jedno je sigurno, prenosimo tri boda u skupinu drugog kruga u kojoj nas čekaju dva najbolja iz skupine 'C'. Prva dva mjesta u toj skupini drugog kruga donose plasman u polufinale. To je cilj. Vjerujem kako će za to biti dovoljna jedna pobjeda – rekao je Jugov trener Veselin Đuho.

Ponovno je prvi strijelac dubrovačke momčadi bio Nikola Perak. Protiv Primorja EB postigao je pet, a protiv Mornara četiri pogotka. Pod vodstvom Đuha, pomoćnika Vida Bogdana te Gorana Sukna, još su za Jug Adriatic osiguranje igrali: Marin Bajurin, Dani Krehić, Juraj Kulušić (1), Marko Dolina, Robert Žuhović, Matijas Miloš (1), Antonio Hezonja, Lovro Zvono (1), Ante Jarak (1), Roko Benić, Ivano Delić, Ivan Zvono i Antonio Kulušić. 

Što je Jug AO uspio u skupini 'A', to je KPK ostvario u skupini 'D'. Nakon što je na startu bio uspješan protiv Zagreba s 8:5, u 2. kolu je svladao splitski Jadran s 10:4. Pod vodstvom trenera Lovora Lozice uspjeh na startu KPK je ostvario u sastavu: Ivan Barčot, Nikola Franulović, Nino Fider, Stipe Borovina (1), Luka Brkić, Lovro Jurjević, Ante Farac (1), Vinko Botica, Duje Bissako (1), Špiro Brčić (4), Mislav Čale (3), Bonne Ray, Ivan Šeparović Marko Prskalo.

Korčulani prenose tri boda u skupinu drugog kruga. Skupina 'D' se križa sa skupinom 'B' u kojoj nastupa Cavtat, koji je s 11:2 poražen u 1. kolu od zagrebačke Mladosti, koja je potom dobila Zadar 1952. s 8:3 te će ogled između Cavtata i Zadra 1952. u petak prijepodne odlučiti tko će biti drugi, a tko treći u skupini. Zagrepčani također prenose tri boda u drugi krug.

U skupini 'C', koja se križa sa skupinom 'A', su Medveščak, Solaris i 'Barakudice' za koje igraju Nina Jazvin i Nea Matičević (obje Gusar), te Lući Mojaš i Josipa Beatović (obje Jug). 'Barakudice' su na startu izgubile od Medveščaka 12:2, a u 2. kolu od Solarisa s 10:4 (Jazvin 2 pogotka), te će na kraju razigravati za poredak od 9. do 12. mjesta.
19. travanj 2024 03:12