StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

PRVENSTVO HRVATSKE ZA MLAĐE NADE Korčulani za finale sa 'Žapcima', Cavtat nije uspio...

14. rujna 2019. - 15:09
KPK je izgubio od Medveščaka 5:3 utakmicu koja je odlučivala samo o tome tko će biti prvi, a tko drugi u skupini, tj. tko će igrati u polufinalu s pobjednikom druge skupine, a tko protiv drugoplasiranog. Korčulani su vrlo brzo doznali tko će im biti suparnik u polufinalu jer je Mladost u utakmici, koja se igrala u isto vrijeme kad i utakmica KPK - Medveščak, dobila Primorje EB s 8:4 te osvojila prvo mjesto u drugoj skupini. Ante Farac, Duje Bissako i Špiro Brčić su postigli po jedan pogodak za korčulanski sastav.

Nakon toga Medveščak, pobjednik skupine u kojoj je KPK bio drugi, i Primorje EB su čekali kako će završiti ogled između Cavtata i Zagreba. Cavtatu je pobjeda donosila drugo mjesto u skupini u kojoj je Mladost najbolja te nastup u polufinalu protiv Medveščaka. Primorje EB je pak ostajalo na drugom mjestu skupine ukoliko Zagreb ne izgubi. Na kraju Cavtat nije uspio. Zagreb je dobio utakmicu s 8:7 (Ivano Lončar i Frano Pavlić su postigli po dva pogotka za Cavtat, a po jedan Noel Hanzijer, Roko Miljan Popović i Hrvoje Stjepović) te će momčad Pava Pulića na kraju razigravati za poredak od 5. do 8. mjesta, a domaćin Otvorenog prvenstva Hrvatske u vaterpolu za mlađe nade, uzrast do 11 godina, u polufinalu. 

Gusar je u 2. kolu skupine za plasman od 9. do 12. mjesta izgubio od 'Barakudica' s 8:6, kolo prije od splitskog Jadrana, te će na kraju zauzeti 12. mjesto. U zadnjem kolu ima igrati protiv Mornara BS, koji je s dvije pobjede već osigurao 9. mjesto. Utakmica između 'Barakudica' i splitskog Jadrabna odlučit će tko će biti deseti, a tko jedanaesti.  

Jug AO, koji igra izvan konkurencije jer nije zadovoljio propozicije natjecanja (nije imao 14 igrača za sastavit dvije sedmorke, već jednog manje), bio je slobodan u 3. kolu skupine za poredak od 13. do 17. mjesta. Jugaši su prenijeli pobjedu iz skupine protiv Opatije, zatim dobili Osijek, a još imaju odigrati dvije utakmice, protiv OVK POŠK, koji također igra izvan konkurencije, te ZPK

Prvenstvo završava u nedjelju, 15. rujna. 
Kvartet iz Dubrovačko-neretvanske županije
Gusar Mlini: Gabrijel Đamarija, Matej Martić, Nina Jazvin, Ivano Račić, Nea Matičević, Ilar Šimić, Andrijano Marković, Đivo Pleština, Tomi Jazvin, Toni Jakobušić, Antonio Perović, Marko Tomšić, Nikša Matičević, Ivano Kuaić i Petrunjela Fox. Trener: Vido Bogdan.

Jug AO: Ivan Zvono, Marin Bajurin, Juraj Kulišić, Lovro Zvono, Leo Sablić, Nikola Perak, Robert Žuhović, Marko Dolina, Antonio Hezonja, Ivano Delić, Dani Krehić, Roko Benić i Matias Miloš. Trener: Vido Bogdan, pomoćni trener: Aljoša Lončarić.

KPK: Ivan Barčot, Mislav Čale, Špiro Brčić, Ante Farac, Vinko Botica, Stipe Borovina, Bonne Ray, Bartol Kokanović, Duje Bissako, Luka Brkić, Lovro Jurjević, Nino Fider, Nikola Franulović i Marko Prskalo. Treneri: Lovor Lozica i Marjan Kosović.

Cavtat: Dominik Glavinić, Mauro Butigan, Noel Hanzijer, Roko Miljan Popović, Lovro Miljas, Ivano Lončar, Frano Pavlić, Stjepo Guljelmović, Marin Ćumo, Hrvoje Stjepović, Đivo Koprivica, Ivano Tonković, Stjepan Vuković, Ivan Puljić i Vlaho Rajčević. Trener: Pavo Pulić.

Za 'Barakudice' igra između ostalog pet Jugašica: Elsa Garcia, Lorena Smokvina, Luči Mojaš, Bruna Di Ceglie i Josipa Beatović.

16. travanj 2024 23:06