StoryEditorOCM
VaterpoloSREBRO STIŽE U GRUŽ |

PRVENSTVO HRVATSKE ZA KADETKINJE Šteta, Jugašice dozvolile domaćinu samo jedan pogodak nakon prve četvrtine, nisu izgubile, ali zlato ostalo na Zenti

Piše Tonči Vlašić
10. srpnja 2021. - 20:01

Mara Fox je 4 minute i 46 sekundi do kraja dovela Juga na pogodak zaostatka. Ekipa trenera Siniše Zonića se nakon toga još jednom obranila nakon čega je Lući Mojaš četiri minute do kraja izjednačilla na 6:6. Lana Korać je nakon toga upisala novu obranu, nakon što Jug nije uspio u napadu, zaustavila je još jedan udarac domaćina. Zatim još jedan kad je do kraja utakmice ostalo 15 sekundi. Prije toga i poslije toga Jugašice su pokušavale doći do novog pogotka, pobjede te naslova prvaka.

Ovako, unatoč tome što nisu izgubile od domaćina, OVK POŠK slavi jer je bio uvjerljiviji protiv preostala dva sudionika završnog turnira, osječke Murse i zagrebačke Mladosti. Splitska ekipa je posljednje utakmice turnira, koja je odlučivala o prvaku, imala bolju pogodak razliku (plus 32, a Jugašice plus 25).

U prvoj četvrtini odlučujuće utakmice za prvaka Hrvatsle postignuto je osam pogodaka. Jug je poveo s 2:1, te izjednačio na 3:3 nakon čega su domaće s nova dva pogotka povele s 5:3. Nina Jazvin je svojim trećim pogotkom dovela Juga na pogodak zaostatka pred kraj druge četvrtine, bio je to jedini pogodak u drugoj četvrtini, kao što je samo jedan pogodak viđen i u trećoj četvrtini. Postigao ga je domaćin, i to 10 sekundi prije kraja tog dijela, a to je ujedno bio jedini pogodak splitske ekipe nakon prve četvrtine, kojim je OVK POŠK u tom trenutku drugi put imao plus dva.

image
Lana Korać, vratarka Juga
Tonči Vlašić

Korać je imala ukupno deset obrana, jedan pogodak u prvoj četvrtini za Juga, i to za 3:3 postigla je Nika Alamat. Srebro su pod vodstvom trenera Siniše Zonića izborile još Lucija Meštrović, Nea Matičević, Josipa Beatović, Elvira Plečaš, Mara Sebastijan, Andrea Guljelmović, Mara Moretti, Petrunjela Fox, Marta Lukšić, Dora Matičević i Pia Ivandić.

Nika Alamat i Nina Jazvin su s po 9 pogodaka bili prvi strijelci Juga na turniru, Mara Fox je postigla 7, Lući Mojaš 4, Elvira Plečaš 2, Josipa Beatović, Nea Matičević i Mara Sebastijan po jedan. Osim Lane Korać za Jug je branila i Petrunjela Fox.

Broncu je osvojila zagrebačka Mladost.

24. travanj 2024 07:14