StoryEditorOCM
VaterpoloZAVRŠNICA U SPLITU |

PRVENSTVO HRVATSKE ZA KADETKINJE Lijep početak Jugašica na splitskoj Zenti, medalja s državnog takoreći već osigurana, kojeg će sjaja biti?

Piše Tonči Vlašić
10. srpnja 2021. - 09:02

Lijep početak Jugašica na kadetskom prvenstvu Hrvatske, koje se igra na splitskoj Zenti. S 18:2 su bile bolje od osječke Murse, a s obzirom kako na završnici nastupaju četiri ekipe, kako se igra svatko sa svakim, gotovo je medalja osigurana. Preostale dvije utakmice odlučit će kojeg će sjaja biti.

Ekipu trenera Siniše Zonića danas prvo čeka u 2. kolu zagrebačka Mladost, a u posljednjem, 3. kolu, domaćin, splitski OVK POŠK, koji je bio uspješniji od zagrebačke ekipe u 1. kolu s 29:6.

Jugove reprezentativke, koje su prošli tjedan igrale na Europskom prvenstvu u Mađarskoj za igračice do 15 godina, povukle su najviše: Nika Alamat je sa sedam pogodaka bila prvi strijelac, Mara Fox je postigla četiri pogotka, Elvira Plečaš dva, branila je Lana Korać.

Zatim, istaknula se Nina Jazvin, koja je postigla tri pogotka, pa Nea Matičević i Mara Sebastijan, koje su po jednom zatresle osječku mrežu. Još su igrale Pia Ivandić, Josipa Beatović, Lući Mojaš, Andrea Guljelmović, Mara Moretti, Petrunjela Fox i Marta Lukšić.

19. travanj 2024 09:45