StoryEditorOCM
VaterpoloZAVRŠNICA U SPLITU |

PRVENSTVO HRVATSKE ZA KADETKINJE Jugašice na Zenti dobile i Mladost, te će večeras protiv domaćina, OVK POŠK, igrati za naslov prvaka Hrvatske!

Piše Tonči Vlašić
10. srpnja 2021. - 12:28

Jugašice će igrati za naslov prvaka Hrvatske, i to protiv domaćina, OVK POŠK, ekipe koja je također u prva dva kola završnog turnira kadetskog prvenstva Hrvatske dobila obje utakmice. Nakon što su na startu s 18:2 nadigrale osječku Mursu, dubrovačke vaterpolistice su s 10:1 bile bolje od zagrebačke Mladosti.

Nina Jazvin i Lući Mojaš su s po tri pogotka predvodile Jug do pobjede, Mara Fox je postigla dva, a po jedan pogodak Josipa Beatović i Nika Alamat. Još su pod vodstvom trenera Siniše Zonića protiv Mladosti igrale Lana Korać, Dora Matičević, Nea Matičević, Elvira Plečaš, Mara Sebastijan, Andrea Guljelmović, Mara Moretti, Petrunjela Fox i Marta Lukšić.

Utakmice odluke, tko će biti prvi, a tko drugi u državi između Juga i OVK POŠK počinje u 18.45 sati. Prije toga će na splitskoj Zenti od 17.30 sati Mursa i Mladost između sebe odlučiti tko će biti treći, a tko četvrti.

Jugašice su tako uoči posljednjeg kola osigurale medalju na državnom prvenstvu. Srebro im je u ruci, pokušat će se izboriti za zlato.

25. travanj 2024 03:47