StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLSKA LIGA PRVAKA: JADRAN CARINE (HN) - JUG ADRIATIC OSIGURANJE 7:12

PRVAK HRVATSKE SLAVIO KOD PRVAKA CRNE GORE Jugaši će na carini prijavit tri boda!

8. listopada 2019. - 22:09
Pobjeda Jugaša na startu europske Lige prvaka. Osvojili su sva tri boda na gostovanju kod prvaka Crne Gore. U 1. kolu skupine 'A' bili su bolji u Igalu od hercegnovskog Jadran Carine s 12:7.

Europski put Jug Adriatic osiguranja počeli su Toni Popadić, Xavi Garcia, Daniil Merkulov, Paulo Obradović, Luka Lončar, Loren Fatović i Alex Papanastasiou - to je bilo prvih sedam Vjeka Kobešćaka u Igalu gdje je prvi napad imao Jadran Carine, a u tom prvom napadu domaćina pokušao je Đuro Radović, ali je njegov pokušaj završio u bloku Jugaša. Prvi napad Juga - tukao je Merkulov, a obranu je upisao Petar Tešanović. Potom prva obrana Popadića kad je pokušao Vladan Spaić. Tešanović opet brani udarac Merkulova nakon čega je opet pokušao Spaić, ali sad je pogodio gredu. Blokiran je na drugoj strani pokušaj Papanastasioua (blok, ali novi napad) – Tešanović brani udarac Lončara. Na drugoj strani domaćin ima igrača više - trese se greda Jugovog gola. Treća je bila sreća za Merkulova – 1:0 nakon 3 minute i 50 sekundi igre. Potom su se obranili Jugaši, a Garcia na drugoj strani uzdrmao okvir gola. Luka Lozina je u 5. minuti izborio prvog igrača više, ali griješe Jugaši. Potom obrana Popadića, a zatim i Tešanovića. Točno 38 sekundi prije kraja prve četvrtine Dušan Baničević je prevario Marka Macana te iznenadio Popadića i zaradio veliki pljesak za prekrasan pogodak.

Na početku druge četvrtine Hrvoje Benić je isključen, ali velika obrana Popadića i ništa od vodstva domaćina. Na drugoj strani Jug AO je zaradio igrača više, kojeg je realizirao Obradović. Novog igrača više (Lončar isključen) Jadran Carine je iskoristio - Marko Petković (11. minuta). Potom Jug griješi s igračem više, a Jadran Carine ima novog igrača više (isključen Macan). Jugova obrana je na mjestu. Ni drugu priliku da s igračem više stigne do vodstva prvak Crne Gore nije iskoristio, ali na ulasku u 13. minutu dobio je još jednu. I opet je vrijeme iscurilo. Jugaši mu nisu dozvolili ni da pogleda prema Popadiću. Nakon toga Marino Čagalj na stativi ne koristi ni četvrtu priliku s igračem više za vodstvo domaćina – trese okvir gola, a na drugoj strani Benić. Pokušaj Radovića da prebaci Popadića nije bio uspješan - Jugov vratar je bio na mjestu. Jugaši zatim opet ne koriste igrača više, ali nakon novog promašaja domaćih, Garcia je tukao, pogodio okvir gola, a odbijenu loptu Fatović ugurao iza leđa Tešanovića. Popadić je na isteku druge četvrtine upisao novu obranu te je Jug na odmor otišao s prednošću 4:2.

U prve tri minute treće četvrtine Jugaši su bili bliži novom pogotku nego domaćin, koji u 21. minuti nije iskoristio igrača više. Potom nje Fatović izborio peterac, kojeg je skrivio Petković. Mađarski sudac isključio je Tešanovića jer nije nakon nekoliko upozoranje bio na gol crti te je udarac Obradovića pokušao zaustaviti Vlado Popadić, ali nije uspio (5:2 za Jug AO). Niz Jugaša prekinuo je Nikola Brkić s igračem više (drugo isključenje Macana), ali odmah na plus tri vraća Papanastasiou s igračem više (Dimitrije Obradović je zaradio treće iskljulčenje te je za njega utakmica bila završena). Spaić je potom odličan u dva metra (4:6 u 22. minuti), ali i na drugoj strani Lozina (sjajno se okrenuo nakon što ga je uposlio Obradović te pogodio 4:7). Na ulasku u posljednju minutu treće četvrtine Popadić zaustavlja udarac Čaglja, a na drugoj strani Garcia pogađa okvir gola. Lopta je šetala iza leđa Tešanovića, ali nije prešla gol crtu. Zadnji pokušaj domaćina u trećoj četvrtini završio je u bloku Jugaša.  

Na početku posljednje četvrtine prvo je Fatović gledao prema sucima, zatim Uroš Vučurović, koji je isključen. Lončar je u toj cijeloj gužvi ostao sam pred Tešanovićem te pogodio (8:4), a u novom napadu izborio je peterac, kojeg je realizirao Fatović (9:4). Zatim peti pogodak domaćina (Spaić nakon odlične asistencije Radovića). Uzvratio je Jug na isti način – sjajna asistencija Garcie za Merkulova (10:5). Čagalj je dvije minute i dvadeset sekundi prije kraja postigao šesti pogodak za Jadran Carine, dvije minute prije kraja Jug AO je izborio igrača više, a Merkulov pogodio (11:6). Baničević 43 sekunde prije kraja još jednom strijelac, a 21 sekundu prije kraja novi peterac za Jug AO, kojeg je realizirao Papanastasiou.
1. KOLO
Jadran Carine (HN) – Jug Adriatic osiguranje 7:12
IGALO Bazen Instituta. Gledatelja 300. Suci: Alessandro Severo (Italija) i Zsolt Marjay (Mađarska).
JADRAN CARINE HERCEG NOVI: Tešanović, Čagalj (1), Popadić, Obradović, Baničević (2), Averka, Mijušković, Vučurović, Radović, Spaić (2), Brkić (1), Petković (1), Đurović. Trener: Petar Radanović.
JUG ADRIATIC OSIGURANJE: Popadić, Macan, Fatović (2), Lončar (1), Kržić, Garcia, Lozina (1), Merkulov (3), Papanastasiou (2), Žuvela, Benić (1), Obradović (2), Jarak. Trener: Vjeko Kobešćak.
Igrač više: Jadran Carine (HN) 10/3, Jug AO 7/2
Peterci: Jadran Carine (HN), Jug AO 3/3
Četvrtine: 1:1, 1:3, 2:3, 3:5.
 
SKUPINA 'A'
Rezultati 1. kola, ponedjeljak, 7. listopada, Split: Jadran Split - Olympiacos 8:17, utorak, 8. listopada, Igalo: Jadran Carine (HN) - Jug Adriatic osiguranje 7:12, Berlin: Spandau 04 - Barceloneta 8:11, Szolnok: Szolnoki - Sintez Kazan 13:10. 

Raspored 2. kolo, petak, 18. listopada, Dubrovnik: Jug Adriatic osiguranje - Barceloneta, Split: Jadran Split - Spandau 04, Igalo: Jadran Carine (HN) - Szolnoki, Pirej: Olympiacos - Sintez Kazan. 
SKUPINA 'B'
Natjecanje u skupini 'B' u kojoj je branitelj naslova - Ferencvaros - počinje u srijedu, 9. listopada. U 1. kolu igraju, Budimpešta: Ferencvaros - WASPO 98 Hannover, Terrassa: Terrassa - Dinamo Tbilisi, Budimpešta: OSC - HAVK Mladost, Marseille: CN Marseille - PRO Recco. 

PRO Recco je domaćin Final 8 2020. godine i ima osiguran nastup na njemu, a od preostalih sedam momčadi skupine 'B' tri najuspješnije će također na završni turnir. Iz skupine 'A' na završni turnir idu četiri prvoplasirana. 

25. travanj 2024 16:17