StoryEditor
VaterpoloPRVI RAZRED REGIONALNE LIGE VATERPOLISTA

PRVAK HRVATSKE DOMAĆIN PRVAKU CRNE GORE Derbi 3. kola se igra u Gružu, Toni Popadić: 'Dosadni su koliko se kreću!' 

4. listopada 2019. - 09:39
Nakon prva dva kola tri sastava na vrhu Regionalne lige sa svih šest bodova – branitelj naslova zagrebačka Mladost te prvaci Hrvatske i Crne Gore, Jug Adriatic osiguranje odnosno Jadran Carine Herceg Novi. Potonja dva su suparnici u 3. kolu, te je jasno kako je njihov ogled u Gružu derbi kola.

- Hercegnovski Jadran sam gledao protiv splitskog Jadrana i za mene je njihova pobjeda u Splitu iznenađenje. U odnosu na prošlu sezonu napustili su ih vratar Slaven Kandić te Dragan Drašković. Imaju jednu mladu ekipu, fizički dosta spremnu, kojoj očito odgovaraju nova pravila jer su pokretljivi, izuzetno brzi, rekao bih da su po tom pitanju dosadni koliko se kreću. Moramo ih ozbiljno shvatiti jer bi u protivnom mogli imati dosta problema – istaknuo je jugov vratar Toni Popadić.

Zanimljivo, Jugaši će u 96 sati dva puta igrati protiv prvaka Crne Gore. Je li teško igrati u tako kratkom periodu dvije važne utakmice protiv istog protivnika?

- Mislim da jest. Mnogi su mišljenja kako sve ovisi o prvoj, ako nju dobiješ, kako bi onda trebalo dobiti i drugu, i to još lakše. Ja pak ne smatram kako je tako, neće se s pobjedom u prvoj utakmici riješiti i druga utakmica. Međutim, idemo utakmicu po utakmicu.

Splitski Jadran i Sintez Kazan su kroz kvalifikacije izborili nastup u skupini 'A' europske Lige prvaka, pridružili se Jugašima, te Barceloneti, Szolnokiju, Olympiacosu, Spandau 04 i hercegnovskom Jadranu.

- Nemamo u skupini niti jednu laganiju utakmicu. Da, protiv niti jednog protivnika ne možeš se spremat za nešto što te čeka nakon te utakmice. Zatim, dobili smo jedno daleko putovanje u Kazan. Već prva utakmica kod hercegnovskog Jadrana je veliko iskušenje jer većina tih mladih igrača prvaka Crne Gore pokušava iskoristiti priliku te izboriti mjesto u reprezentaciji za Olimpijske igre. Potom, Spandau 04 se pojačao. I prije je bio neugodan za svakog u Berlinu. Olympiacos i Barceloneta su na papiru favoriti skupine, Szolnok je opasan, pogotovo kod kuće. Splitski Jadran nas je dobio u Gružu prošle sezone. Da, bit će neizvjesno, i teško. To je sigurno – naglasio je Popadić.

Derbi 3. kola Regionalne lige između Jug Adriatic osiguranja i Jadran Carine (HN), koji se igra u Gružu, u petak, 4. listopada, s početkom u 19 sati, izravno prenosi televizija Arenasport 1. Sude Neno Periš iz Splita i Veselin Mišković iz Kotora, dok je delegat Milan Grbin iz Korčule. 
 
loading...

Izdvojeno

09. srpanj 2020 23:53