StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO/DOIGRAVANJE ZA PRVAKA HRVATSKE

PRVA POLUFINALA Bila bi to najveća senzacija u 26 sezona utrke za prvaka Lijepe naše!

19. travnja 2017. - 12:07

Drugo polufinale doigravanja za prvaka Hrvatske između zagrebačke Mladosti i riječkog Primorja EB je zanimljivije. Tu nema izrazitog favorita bez obzira što je ove sezone čistih 3:0 za 'Žapce' (dva puta j zagrebačka momčad bila uspješniji od riječke u Regionalnoj ligi te još u polufinalu Kupa Hrvatske). I dok se i na Savi te na Kantridi nadaju kako će baš oni zaigrati u velikom finalu, u drugom polufinalu izgledi Mornara BS za izbaciti Jug CO su mali, gotovo nikakvi. Točnije, kad bi splitska momčad uspjela, to bi bila najveća senzacija u svih 26 sezona utrke za naslov prvaka Lijepe naše.

Gruž ne može pobjeći od uloge favorita, a pogotovo kad se pobjednik ne odlučuje u jednoj utakmici. Za finale su potrebne dvije pobjede. Poslije se u velikom finalu igra na tri pobjede.  

Jug CO ne dočekuje Mornar BS kompletan. Kako Paulo Obradović i Toni Popadić nisu sto posto spremni, trener Vjekoslav Kobešćak nema potrebe riskirati te će ih odmoriti, a priliku pružiti mlađim igračima, kao što je to radio nebrojeno puta ove sezone. Jugaši su ove sezone dobili oba puta Mornar BS. U Gružu s 21:5. U Splitu s 19:9. U Kupu Hrvatske se nisu sastali. Dakle, u dvije utakmice u Regionalnoj ligi 2:0 u pobjedama i 40:14 pogodak razlika za Jug CO.

Prva utakmica polufinala doigravanja za prvaka Hrvatske između Jug Croatia osiguranja i Mornar Brodospasa na rasporedu je u srijedu, 19. travnja u Gružu s početkom u 20.30 sati. Petnaest minuta nakon što počne utakmica u Gružu kreće ogled na Savi između Mladosti i Primorja EB.

Druge utakmice u Splitu i Rijeci se igraju u subotu, 22. travnja. Utakmica u Splitu počinje u 18 sati.   

MI SMO PRVACI!
Naslov prvaka Hrvatske do danas su osvajali Jug CO, HAVK Mladost, Primorje EB i OVK POŠK. Jug CO je bio najuspješniji. Prvak je bio 12 puta. HAVK Mladost ima deset 'zvjezdica', Primorje EB je bilo najbolje dva puta te jednom OVK POŠK pod imenom Splitska banka. Jug CO je branitelj naslova. Prošle sezone je s 3:0 u finalu bio bolji od Primorja EB.

20. travanj 2024 12:23