StoryEditorOCM
VaterpoloDUBROVAČKI VJESNIK NA ZAVRŠNOM TURNIRU EUROPSKE VATERPOLSKE LIGE PRVAKA

PRESRETNI VJEKO KOBEŠĆAK Svima sam ishvalio moju momčad, zaslužili su!

Piše PSD.
27. svibnja 2017. - 02:48

BUDIMPEŠTA Tonči Vlašić

Očekujem kako ćemo biti dobri i u finalu. Ishvalio sam svoju momčad svima. Zaslužili su. U jednom trenutku kada sam mislio kako će PRO Recco zabiti pogodak, dva te se odvojiti, pokazali su se. Bili sjajni - istaknuo je Jugov trener. 

Netko će promisliti, šalimo se, kako puštate PRO Reccu u skupini. Oba puta je talijanska mega momčad ostvarila uvjerljive pobjede.

- Hahaha, nije tako. Međutim, dok mi drugi možemo taktizirati u pojedinim trenucima, PRO Recco ne smije. Oni svaki put moraju ići na pobjedu. Oni su skup najboljih pojedinaca te ne smiju dopustiti poraze. Mi možemo ponekad ući umorniji, pripremajući se za nešto drugo što je važnije u tom trenutku. Postoje trenuci u sezoni kada morate biti najbolji. To je sad. Ne možete sedam mjeseci biti u top formi. Nema nas dva puta više pa da možemo to raditi. Moramo raditi nekakve skokove u formi. Ha, skočili smo kad je najvažnije.

Čime je trener Juga najzadovoljniji u osvrtu na 32 minute polufinala, novu veliku pobjedu protiv PRO Recca.

- Duhom momčadi. Jesam emotivac, ali nisam od tih velikih govora. Treba biti realan u svemu. Malo psihologije, malo taktike te kažem: takav duh momčadi nema nitko.

Taj duh je izašao iz boce u Budimpešti.

- Izašao je on dosta prije, već je odavno izvan boce. Nemojte zaboraviti – ovo će biti deveto finale u nizu ove momčadi u zadnje dvije sezone, i niti jednom nisu kiksali. Imali smo mi padova u ove dvije sezone, ali nikad u završnici, tj. kad se dijele trofeji.

Vladimir Vujasinović, trener PRO Recca, legenda svjetskog vaterpola je čestitao. Jug je uvijek pravi, sjajan kad je najvažnije – rekao je.

- Čestitke svima. Cijelom stručnom stožeru. Plivačkim trenerima, Dajani Karauli i Tomažu Jurišiću, treneru vratara Maru Baliću, čestitke Đaniju Pecotiću i Ognjenu Kržiću. Nas je puno uključeno u sve ovo. Čestitke klubu, svima u Upravi, koji se uvijek stave kad je najvažnije. Čestitke i hvala svim ljudima koji su došli nas gledati i bodriti nas. Osjetili smo tu energiju, mi na klupi, igrači u bazenu. Imali smo mi navijače i u Hannoveru, Barceloni. Osvajamo svojim rezultatima publiku, ne samo našu dubrovačku, već dolaze i iz drugih sredina, i ne samo iz Hrvatske. Evo drugu godinu su simpatije Mađara, kad ne igramo protiv njihovog kluba, na našoj strani. Vidjeli ste to protiv Olympiacosa, vidjeli sad protiv PRO Recca. Ovi momci to zaslužuju. Ponavljam, zahvala svima, ali na kraju hvala igračima da se ovako ponašaju i da ovako igraju – naglasio je Kobešćak. Svatko malo je netko prilazio te čestitao Jugovom treneru.

Opet Jugaši nemaju vremena za slavlje nakon nove velike pobjede. Szolnoki je sad u mislima. Jug CO sutra od 16.45 sati u Budimpešti igra protiv mađarskog prvaka usred Mađarske za svoj deveti trofej u nizu, 60. ukupno u klupskoj povijesti, peti naslov prvaka Europe te ako uspije - ispisat će povijest jer nikad nije obranio naslov prvaka Europe.

Ovakav kakav je bio protiv Olympiacosa, te PRO Recca, ima priliku to napokon ostvariti!

25. travanj 2024 15:12