StoryEditorOCM
VaterpoloPH ZA NADE |

PREKINUT TURNIR NA KORČULI UOČI ZAVRŠNOG ČINA Zbog jednog slučaja korone, te sumnje u još jedan slučaj, odgođen završni dan prvenstva

Piše Tonči Vlašić
3. rujna 2021. - 08:45

Prekinut je turnir prvenstva Hrvatske za uzrast nade u Korčuli, i to uoči završnog čina, utakmica za plasman. Razlog? Jedna sudionica (igračica) turnira pozitivna je na Covid – 19, a kako je istaknuo u svom dopisu Stožer civilne zaštite Dubrovačko – neretvanske županije postoji sumnja o još jednom mogućem slučaju kod druge sudionice turnira.

U dopisu Stožera stoji i to kako je prvenstvo Hrvatske za uzrast nade događaj gdje nije moguće izbjeći bliske kontakte (kontakti unutar bazena tijekom utakmice) i moguća druženjia nakon utakmica, te kako postoji velika mogućnost novooboljelih sudionika turnira i širenja daljnje infekcije. Zbog toga je donio preporuku o odgoditi događanja (finalnu utakmicu i moguće utakmice za ostala mjesta) te sve sudionike turnira vratiti u svoje matične klubove (mjesta), te prati moguće pojave novoboljelih (javiti se nadležnim epidemiološkim službama u svojim mjestima).

Oglasio se potom Hrvatski vaterpolski savez, odluku je potpisao u ime Povjerenstva HVS-a Milivoj Bebić u kojoj stoji kako je Stožer donio preporuku, te naveo kako je nakon hitne konzultacije između dijela članova UO HVS-a donijeta odluka o prekidu turnira, odnosno odgodi odigravanja svih utakmica završnice turnira, koje su se kroz ovo jutro trebale igrati u Korčuli.

Povjerenstvo je u svojoj odluci također navelo kako će se zadnje kolo turnira nastojati odigrati nakon realnog roka izolacije, posebno utakmica za medalje, finale te utakmica za treće mjesto, te kako će svi detalji eventualnog naknadnog odigravanja utakmica, mjestu i vremenu odigravanja itd., biti dostavljeni naknadno. 

Podsjetnik, danas prijepodne 16 sastava je na Korčuli trebalo zaključiti prvenstvo. U utakmici za treće mjesto trebale su igrati dvije zagrebačke ekipe, Mladost i Medveščak, a u velikom finalu splitski Jadran i KPK, domaćin turnira. 

POLUFINALNI DAN

Kapekaši su trebali igrati u velikom finalu, Cavtat za sedmo, Jug AO za deveto, a Gusar za trinaesto mjesto.

Odigrano u četvrtak, 2. rujna, polufinala: Jadran Split – HAVK Mladost 10:1, Medveščak – KPK 7:8, razigravanje za poredak od 5. do 8. mjesta: Solaris – Opatija 7:8, Cavtat – Zagreb 8:9, razigravanje za poredak od 9. do 12. mjesta: Zadar 1952. – Mornar BS 4:9, Jug AO – Primorje EB 6:2, razigravanje za poredak od 13. do 16. mjesta: Gusar – Delfin Rovinj 12:3, POŠK 1937. – ženska reprezentacija Hrvatske 3:1.

19. travanj 2024 09:26